Open vaccinatiedagen voor jongeren van 12 tot 15 jaar

© DM
Redactie KW

De voorbije weken zitten de besmettingscijfers opnieuw in de lift en dit vooral in de leeftijdsgroep tussen 10 en 29 jaar. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe minder besmettingen erbij zullen komen. Daarom organiseert de gemeente Knokke-Heist nu ook open vaccinatiedagen voor 12 tot 15 jarigen.

Jongeren kunnen in het vaccinatiecentrum Molenhoek in Westkapelle terecht op woensdag 28 juli (met 2de prikmoment op 18 augustus 2021) en op donderdag 5 augustus (met 2de prikmoment op 26 augustus ) met het Pfizer-vaccin.

De jongeren moeten wel vergezeld zijn van een ouder of voogd. Indien het kind vergezeld is van een andere begeleider, grootouder, broer, pleegzorger, of alleen komt, kan dit enkel met een getekende toestemmingsbrief van ouder of voogd.

Via de site van de gemeente kun je een van beide vaccinatiedagen aanduiden. Het vaccinatiecentrum boekt dan beide afspraken in op een vrij tijdslot.

Momenteel hebben al 26.467 Knokke-Heistenaars (80% van de bevolking) een eerste prik gekregen. 22.602 inwoners (70%) zijn al volledig gevaccineerd.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier