Ook burgemeester Kurt Windels en enkele schepenen besmet met corona

Burgemeester Kurt Windels. © FODI FODI
Redactie KW

Vorige week maandagvoormiddag kwam het college van burgemeester en schepenen bijeen in Ingelmunster. Eén dag later testte een schepen positief op corona. Momenteel zijn ook burgemeester Kurt Windels en andere schepenen besmet. Ze mogen hun woning niet verlaten.

“Vier van de zes leden van het schepencollege zijn besmet. Welke namen? Sorry, mijn naam mag je vermelden, maar van de andere schepenen kan ik daarover niets kwijt”, zegt de burgemeester aan de telefoon, die sinds donderdag wat verkouden is maar niet echt ziek is. Zijn echtgenote en de twee kinderen legden een negatieve test af. “Ik zit hier nu uit te zieken, wellicht tot zaterdag. Wat de gemeenteraad betreft, doen we die op dinsdagavond online, maar die raad gaat wel door.”

Geen grote uitbraak

Burgemeester Windels zei dat er momenteel 49 besmettingen zijn in Ingelmunster. “Dat zijn allemaal besmettingen die in de laatste zeven dagen werden geregistreerd in onze gemeente. Wanneer we dat vergelijken met andere gemeenten, dan is dat quasi een gelijk aantal. Er is dus geen grote uitbraak. We nemen voorlopig nog geen extra maatregelen. Het schoolfeest van gemeenteschool De Wingerd van vorig weekend werd wel geannuleerd omdat er bijna 500 mensen gingen samenkomen van alle mogelijke generaties en die gingen allemaal samen zitten in de school De Wingerd. We kregen vragen van oudere mensen die wilden langskomen voor hun kleinkind, maar toch schrik hadden. Uiteindelijk spraken we af met de directie en de preventieambtenaar wat mogelijk was. We besloten dan maar van dit schoolfeest – jammer genoeg – niet te laten doorgaan.”

We vernamen dat binnenkort het grootouderfeest van Het Wonderbos wél plaatsgrijpt en daar zitten toch ook veel ouderen bij elkaar? “Ik kan maatregelen nemen voor onze gemeenteschool De Wingerd, maar de directie van Het Wonderbos moet zelf beslissen of dat veilig genoeg is”, besluit burgemeester Kurt Windels. (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier