Ontmoetend Actief (OnA) vindt gastvrije plek in Biezenbilk

Schepen van Welzijn Romina Vanhooren met achter haar zorgcoach Sara Backers, geïnteresseerde inwoner Isabelle en teamverantwoordelijke Covias-OnA Joke Vandenberghe. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Sedert kort is de deelwerking OnA (Ontmoetend Actief) van Covias tweewekelijks actief in het lokaal dienstencentrum Biezenbilk in Oudenburg. Mensen met lichte tot matige psychische kwetsbaarheid kunnen er tweewekelijks terecht voor ontmoeting, creatief werk, sport en spel.

“We ontvingen signalen van bezorgde hulpverleners en burgers dat verschillende inwoners met een psychische kwetsbaarheid op zoek zijn naar ontmoeting en zinvolle dagbesteding dicht bij huis, aanvullend op ondersteuning van professionele hulpverleners. Deelname aan het huidige aanbod vormt nog te vaak een te hoge drempel voor deze mensen”, legt schepen van Welzijn Romina Vanhooren uit.

“We gingen de samenwerking aan met Covias om een antwoord te vinden op deze ondersteuningsnood.” Covias is een samenwerking tussen zeven partners uit de geestelijke gezondheidszorg. In verschillende ontmoetingscentra in Oostende en omgeving bevinden zich al enkele gastvrije plekken en dus ook in LDC Biezenbilk.

Begeleiding

Mensen met lichte tot matige psychische kwetsbaarheid kunnen voortaan tweewekelijks terecht in LDC Biezenbilk voor ontmoeting, creatief werk, sport en spel. Deelnemers brengen hun eigen materiaal mee. Er is een begeleider van OnA aanwezig ter ondersteuning. Iedereen is welkom tussen 9 en 11.30 uur.

Ben je geïnteresseerd in het aanbod of wens je meer informatie? Neem dan contact op met de medewerkers van Covias (059 43 56 54 of ona.middenkust@covias.be) of van LDC Biezenbilk (059 40 19 95), biezenbilk@oudenburg.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier