https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ongerust over je vaccinatie in Kortrijk? Speel dan even dit computerspelletje

Het spel zou voor jong en oud makkelijk te spelen moeten zijn.© AN
Het spel zou voor jong en oud makkelijk te spelen moeten zijn.© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Inwoners van Kortrijk, Kuurne en Harelbeke die zich wat zorgen maken aan hun naderende bezoek aan Vaxpo, kunnen het vacinatiecentrum nu digitaal doorlopen met een computerspel. “We willen iedereen die hier een vaccin zal krijgen, tonen wat ze mogen verwachten vanaf het moment dat ze in Vaxpo toekomen tot het moment dat ze het gebouw gevaccineerd verlaten”, aldus de Kortrijkse burgemeester Ruth Vandenberghe. Softwareontwikkelaar Greygin ontwikkelde het spel.

Vaxpo en Play it Safe van Greygin slaan de handen in elkaar om de inwoners van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne zo correct te informeren. Daarom heeft Play it Safe een soort virtuele opleiding gemaakt waarin iedereen het vaccinatietraject kan doorlopen. Expohal 5 werd daarvoor volledig digitaal nagemaakt.

Vijf minuten

Het computerspel maakt in vijf minuten duidelijk waar iedereen zich mag aan verwachten. Het spel is gemaakt voor jong en oud, en dus niet al te moeilijk om te spelen. Je geeft je voornaam in en drukt op play. Lisa, de veiligheidscoach van Play it Safe helpt je doorheen alle stappen die je ook zal doorlopen op de dag dat je effectief het vaccin krijgt. Bij elke stap krijg je een duidelijke uitleg over wat er gaat gebeuren en wat van jou verwacht wordt.

“Het is goed meegenomen als je de beste gameschool van de wereld in jouw stad hebt liggen. Zo kwamen we uit bij Brecht en Mike van Greygin. Ze hebben een erg duidelijke, realistische en laagdrempelige gamification van de Vaxpo-beleving gecreëerd” aldus een tevreden Ruth Vandenberghe, burgemeester van Kortrijk.

Alain Top de burgemeester Harelbeke, Brecht Kets de CEO van Greygin, Ruth Vandenberghe, burgemeester Kortrijk en Francis Benoit, burgemeester van Kuurne.© AN
Alain Top de burgemeester Harelbeke, Brecht Kets de CEO van Greygin, Ruth Vandenberghe, burgemeester Kortrijk en Francis Benoit, burgemeester van Kuurne.© AN

“Dit game neemt de ongerustheid weg die sommige mensen nog hebben rond de vaccinatie in Vaxpo. Het spel is heel gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Het vertelt onder meer wat je mee moet nemen of welke medische vragen er zullen gesteld worden. Wie dit speelt, weet perfect wat er zal gebeuren op de dag van het vaccin”, vult Alain Top, burgemeester van Harelbeke aan.

Greygin

Greygin is gevestigd in Hangar K. De jonge start-up is opgericht door Brecht Kets en Mike Ptacek, met financiële steun van Howest, IMEC en Koramic Invest. Brecht en Mike gaven hun carrière een aantal jaar geleden een andere wending. Na een tiental jaar les gegeven te hebben aan Howest in de wereldbefaamde Digital Arts and Entertainment (DAE) opleiding, maken ze nu games voor het bedrijfsleven met een ambitie: levens redden.

Daarvoor ontwikkelde Greygin ‘Play it Safe’: een schaalbaar online cloud-based leerplatform, waarmee gebruikers op een veilige, leuke en efficiënte manier een opleiding krijgen over brandpreventie, EHBO, ergonomie… Dat gebeurt aan de hand van computergames voor web en mobile.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.