Nieuwe corona-uitbraak in wzc Ons Geluk, uitbraak in A. Lacourt wel onder controle

Alle woon-zorgcentra zijn in Oostende coronavrij op twee uitzonderingen na. In wzc A. Lacourt verblijven momenteel 41 bewoners op cohortezorg en in wzc Ons Geluk werden 18 bewoners en 10 medewerkers de afgelopen week positief getest.

In wzc A. Lacourt werden alle niet-besmette bewoners gisteren opnieuw getest.© Belga
In wzc A. Lacourt werden alle niet-besmette bewoners gisteren opnieuw getest.© Belga

In wzc A. Lacourt werden alle niet-besmette bewoners gisteren opnieuw getest. Daar kwamen voorlopig nog geen nieuwe positieve testen uit. Dat betekent dat de uitbraak in het woon-zorgcentrum onder controle is. In totaal verblijven nu nog 41 bewoners op de cohorteafdeling binnen het woon-zorgcentrum en worden er 7 bewoners in het ziekenhuis verzorgd. Daarnaast werden 16 personeelsleden die sinds de uitbraak besmet raakten, negatief getest, waardoor ze terug aan het werk kunnen.

Minder goed nieuws komt er uit wzc Ons Geluk in Raversijde. Daar raakten 18 bewoners besmet en legden ook nog eens 10 medewerkers een positieve test af. Er werd een cohorteafdeling opgezet, die volledig geïsoleerd wordt van de niet-besmette afdelingen. Net als in A. Lacourt, wordt ook in Ons Geluk de tweede prik van het vaccin uitgesteld.

Voor de bewoners van de andere woon-zorgcentra is er goed nieuws. Zij kregen ondertussen al hun prik toegediend of krijgen die ten laatste deze week. Binnen enkele weken hebben de bewoners dan voldoende immuniteit opgebouwd om tegen het coronavirus beschermd te zijn. (JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.