Na coronabesmettingen bij speelpleinwerkingen en zomerkamp: “Kinderen beseffen goed wat de gevolgen zijn als er besmettingen optreden”

Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Tot 660 kinderen leven zich deze zomervakantie dagelijks uit bij opvangmogelijkheden die stad Poperinge en de speelpleinwerkingen aanbiedt. Een 100-tal begeleiders, animatoren, lesgevers, jobstudenten en vrijwilligers zorgen ervoor dat alles in goed en veilig verloopt. “Tot nu toe bleven we gespaard van coronabesmettingen. Via sneltesten proberen we besmettingen vlug op te sporen”, zegt schepen Loes Vandromme (CD&V).

Een opvallende stijging van het aantal coronabesmettingen werd afgelopen week vastgesteld in de Westhoek. In Ieper, Poperinge en Zonnebeke waren er in 3 dagen tijd 70 coronabesmettingen bijgekomen. Vooral jongeren tussen de 16 en 18 jaar liepen de besmetting op. Via contacttracing bleek dat de betrokken jongeren de besmetting op de Vismarkt in Ieper hadden opgelopen. Een gevolg daarvan was dat monitoren van speelpleinwerking Sporrewoan ook positief tekenden.

“In Poperinge werd momenteel nog geen enkele besmetting opgetekend bij begeleiders, animatoren, lesgevers, jobstudenten en vrijwilligers van IBO Hopsakee, Popsjot of speelpleinwerkingen. Tot nu toe bleven we gespaard, gelukkig. De stad kreeg via het Vrij Secundair Onderwijs Poperinge 1.000 sneltesten die ingezet kunnen worden voor Popsjot, de jeugdverenigingen op kamp en de speelpleinwerkingen. Via die sneltesten proberen we besmettingen vlug op te sporen en uitbraken te voorkomen”, zegt schepen Loes Vandromme (CD&V).

Het zomerkamp van Scouting Poperinge moest na vier dagen wel noodgedwongen opgedoekt worden door een coronabesmetting. De leiding- en kookploeg deed een zelftest voor vertrek en die was bij iedereen negatief. Toen de persoon in kwestie symptomen vertoonde, deed die opnieuw een zelftest en die bleek positief. “Scouting Poperinge had zo’n sneltesten mee om vlug te kunnen schakelen en dat werd ook gedaan. Uiteraard heel jammer dat de feestvreugde vlug afgelopen was. Mijn oudste zoon Lomme was mee op kamp met Scouting Poperinge en moest terugkeren. Een kamp dat je met geen enkel andere activiteit kunt vervangen. Kinderen beseffen goed wat de gevolgen zijn als er besmettingen optreden”, zegt Vandromme. “Net zoals velen hoop ik dat we binnenkort opnieuw kunnen genieten zonder angst. De vaccinatiebereidheid bij 12 tot 15-jarigen is goed, hopelijk volgen 18 tot 25-jarigen ook.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier