Motivatiecampagne ‘Wingene prikt’ wil alle inwoners laten vaccineren

In de gemeente Wingene wil men de vaccinatiegraad rond corona zo hoog mogelijk houden, vandaar dat men de motivatiecampagne ‘Wingene prikt’ lanceerde. Op zondag 7 februari vond er een fotoshoot plaats waarbij tien personen poseerden. Binnenkort duiken de gezichten op in het Wingense straatbeeld.

Albert Vanhaverbeke uit Zwevezele© NS
Albert Vanhaverbeke uit Zwevezele© NS

Tijdens de fotoshoot die plaatsvond in zaal De Tuimelaar kwamen er tien personen langs om vrijwillig mee te werken aan de campagne. De doelgroep varieerde van jonggepensioneerden tot hoogbejaarden. Schepen van Welzijn en Senioren Tom Braet geeft wat uitleg: “Het doel bij dergelijke motivatiecampagne is onze eigen inwoners en ook andere inwoners ervan te overtuigen om zich te laten vaccineren. Wij streven naar een maximale vaccinatie en hopen dat we een gemeente worden met het hoogst aantal gevaccineerden. Dan pas kunnen wij stap voor stap terug keren naar het normale leven.”

Lokale binding

Vanaf de derde en vierde week van februari verschijnen de 65- plussers in het straatbeeld met een leuke foto geplaatst op een aansprekende affiche en banner. “We richten ons bij de lancering van Wingene prikt in eerste instantie op de oudere inwoners omdat zij binnenkort eerst richting het vaccinatiecentrum trekken. Later komen de jongeren aan de beurt via een leuk filmpje. De huisdokters staan ook op het lijstje, want zij zijn de experts en de vertrouwenspersoon bij vele mensen.

Die twee elementen willen wij koppelen om de mensen zo te helpen overtuigen om zich te laten vaccineren. Wij werken aan een lokale binding die zeker zijn vruchten zal afwerpen”. Schepen van Communicatie Brecht Warnez vult aan: “Transparante en correcte informatie is het startpunt. Daarnaast speelt de herkenbaarheid ook een ontzettende belangrijke rol wanneer we gaan informeren over de vaccinatiecampagne. De gemeente koos er bewust voor om de Vlaamse campagne ‘Laat je vaccineren’ door te vertalen op lokaal niveau.”

Leo en Albert

Leo Brengman van de gemeente kreeg de vraag gesteld of hij wilde meewerken aan de campagne. Zonder enige twijfel stemde hij in. “Ik woon hier op Wildenburg en ik ben nu 77 jaar. Gelukkig kreeg ik nog niet te maken met corona maar toch ben ik bang. Corona is gevaarlijk en heel ingrijpend. Ik laat mij zeker vaccineren. De motivatiecampagne is heel belangrijk want hoe meer aandacht het vaccineren krijgt, hoe meer effect het zal hebben. Iedereen moet zich laten vaccineren en dit om jezelf en ook de andere te beschermen”.

Leo Brengman uit Wingene© NS
Leo Brengman uit Wingene© NS

De vraag werd ook gesteld aan Albert Vanhaverbeke uit Zwevezele. Men moest het Albert geen twee keer vragen om te figureren voor de campagne. “ Ik ben 69 jaar en kreeg te maken met corona. Ik kan ervan meespreken wat de ziekte met een mens kan doen. Ik wat 14 dagen ziek en erg moe. Ik had geen zin om iets te doen en de smaak en geur was verdwenen. Gelukkig moest ik niet naar ziekenhuis. Mijn echtgenote kreeg het zwaar te verduren. Zij kreeg een dubbele longontsteking. Een opname in het ziekenhuis was nipt niet nodig omdat het zuurstofgehalte nog oké was.

Vaccineren is zo belangrijk. We maakten een eerste, tweede lockdown mee en daarmee stopt het niet. Het virus is nog altijd actief in de weer. Een derde en misschien wel vierde lockdown is niet uit te sluiten. Het beestje is heel sluw en slim en verwoest de gezondheid bij vele mensen. Laten we ons samen vaccineren en hopen op vlug beter. De mensen willen hun vrijheid terug en terug naar het normale.”

Albert Vanhaverbeke uit Zwevezele© NS
Albert Vanhaverbeke uit Zwevezele© NS

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.