Monique krijgt als allereerste West-Vlaamse het coronavaccin: “Ik heb het nooit gevoeld”

Monique Van Coillie kreeg het eerste coronavaccin in West-Vlaanderen.© Foto Kurt
Monique Van Coillie kreeg het eerste coronavaccin in West-Vlaanderen.© Foto Kurt
Redactie KW

Monique Van Coillie (78) kreeg woensdag 6 januari even voor 10 uur in De Zonnewende in Meulebeke als eerste West-Vlaamse het coronavaccin toegediend. “Ik heb het nooit gevoeld”, vertelt Monique.

“Ik dacht dat hij nog moest beginnen en het was al voorbij”, weet Monique net nadat ze het spuitje kreeg onder het toeziend oog van heel wat persmensen. “Ik was zeker niet nerveus, maar het was wel spannend.”

Monique Van Coillie was verheugd al eerste bewoonster van De Zonnewende gevaccineerd te zijn, maar sprak ook namens al haar medebewoners. “Het zal deugd doen om weer mensen te mogen vastpakken. Hopelijk mogen er straks weer meer bezoekers komen en kunnen we aan meer activiteiten deelnemen. Voor ons is dit wat de start van een nieuw leven.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dokter Marc Vanclooster, coördinerend en raadgevend arts in De Zonnewende, diende de injectie toe aan Monique. “Het is op zich niet vreemd dat ze het niet gevoeld heeft. Het vaccin bevat amper 0,3 milliliter vloeistof. Daarin zit het werkzaam eiwit verwerkt. Het titanenwerk is voor de verpleegsters hier die de vaccins op spuitjes trekken. Gezien we uit iedere flacon wellicht meer dan vijf vaccins kunnen halen, zullen we naast de 155 bewoners hier ook nog een deel van het personeel kunnen vaccineren.”

Vandaag krijgt ook Gerarda Barzeele (93) van wzc Sint-Jozef in Kortrijk een vaccin, net als haar medebewoners. In totaal worden er woensdag 350 mensen gevaccineerd. (WVS/MVM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.