Mondmaskerplicht voor bezoekers en CST in sociaal restaurant van Huize Proventier

© (Foto GF)
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

In Huize Proventier in Poperinge geldt een mondmaskerplicht voor bezoekers en tijdens de openingsuren van het sociaal restaurant is een COVID Safe Ticket nodig. Na 2 coronabesmettingen onder het personeel werd een collectieve test van bewoners en personeel op de afdeling in kwestie georganiseerd. “We zijn zeer alert”, zegt schepen van Woonzorgbeleid Bryan Vanderhaeghe (Samen) uit.

Ook in Huize Proventier in Poperinge kregen alle bewoners een 3de prik. “Ons woonzorgcentrum zal voor het bezoek geen COVID Safe Ticket vragen. Het is logistiek zeer moeilijk te organiseren tenzij we de bezoekuren zouden inperken. Omdat we ervan overtuigd zijn dat nagenoeg 100% van de bezoekers gevaccineerd is, vinden we dat de maatregel veel te weinig opweegt tegen het verlies aan kwaliteit op het vlak van welzijn bij onze bewoners”, vertelt schepen van Woonzorgbeleid Bryan Vanderhaeghe (Samen).

“Voor het sociaal restaurant, waar veel externen komen, zijn we verplicht om met het COVID Safe Ticket te werken. Dat blijft echter beperkt van 11.30 uur tot 14 uur, de openingsuren van het restaurant. Na 14 uur gaat de Bistro-werking gewoon door zonder CST. Overeenkomstig de recentste richtlijn vanuit Zorg en Gezondheid geldt er momenteel wel algehele mondmaskerplicht voor bezoekers, zowel in de gangen, in de bistro als op kamer. Bezoekers dienen dus de hele tijd het mondmasker te dragen. We raden nadrukkelijk af om met meer dan 2 personen tegelijkertijd een kamerbezoekje af te leggen. In de actuele epidemiologische toestand vormen te veel personen op een kleine ruimte ons inziens een aanzienlijk risico. We danken alvast iedereen om deze bezorgdheid te delen en deze richtlijn te willen respecteren.”

Recent waren er 2 coronabesmettingen onder het personeel. “We zijn zeer alert. Die personeelsleden hadden evenwel geen hoogrisicocontacten op het werk, toch hebben we beslist om een collectieve test van bewoners en personeel te organiseren op de afdeling in kwestie. Veiligheidshalve zonderden we de ganse afdeling af tot de resultaten bekend waren, maar de bewoners hadden geen kamerisolatie en konden zich vrij op de afdeling bewegen. Alle tests bleken negatief te zijn, volgende week is er nog een opvolgingstest”, aldus Vanderhaeghe. “Ondertussen blijft er wel algemene verhoogde waakzaamheid gelden en willen we alle bezoekers vragen om nauwgezet de maatregelen inzake mondmaskerplicht en handhygiëne goed op te volgen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.