Mondmasker in centrum Oostende enkel nodig bij grote drukte

Oostende versoepelt de mondmaskerplicht.©Sebastian Condrea Getty Images
Oostende versoepelt de mondmaskerplicht.©Sebastian Condrea Getty Images
Redactie KW

Vanaf 26 april geldt de mondmaskerplicht in het stadscentrum van Oostende enkel bij grote drukte. Het is dus niet langer verplicht om op elk moment en op elke plek een mondmasker te dragen.

Mondmaskers zijn vanaf dan verplicht bij drukte, wanneer mensen onvoldoende afstand kunnen houden van elkaar. Die regel geldt ook op de zeedijk en eigenlijk overal in Oostende. Mondmaskers blijven belangrijk als bescherming op drukke momenten, maar de nieuwe regeling zorgt voor meer flexibiliteit op momenten dat er geen of weinig anderen op straat zijn.

In de paasvakantie was er op de zeedijk enkel een mondmaskerplicht bij grote drukte. Er was dus geen constante mondmaskerplicht van ‘s morgens tot ‘s avonds. Stad Oostende en de lokale politie stelden vast dat die regel goed werd opgevolgd en dat veel Oostendenaars en bezoekers zelf spontaan een masker dragen op momenten dat dit nodig is. Daarom besliste de Veiligheidscel van stad Oostende om die regeling nu ook toe te passen in het stadscentrum.

De mondmaskerplicht die al sinds de zomer in het stadscentrum van kracht was, wordt dus vanaf maandag 26 april vervangen door een verplichting om een mondmasker te dragen op drukke momenten, waarbij de afstand niet gegarandeerd is.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.