MMI Kortemark vraagt iedereen om alert te blijven voor covid

De school vraag iedereen om extra alert te zijn.© JH
De school vraag iedereen om extra alert te zijn.© JH
Redactie KW

Naar aanleiding van de zware corona-uitbraak in Houthulst, vraagt het Margareta-Maria-Instituut (MMI) aan alle leerlingen en ouders om waakzaam te zijn voor eventuele covid-19-symptomen.

“Naar aanleiding van de corona-uitbraak in Houthulst hebben wij contact opgenomen met het CLB en met de Kortemarkse burgemeester Damman”, zo klinkt het bij directeur Koen Cornette. “Mevrouw Damman had overleg met de eerstelijnsartsen, met het CLB en met haar collega-burgemeester Lies Laridon van Diksmuide. Zij adviseren om de scholen open te houden .”

“Het is ook niet aangewezen om de leerlingen uit de regio Houthulst te verbieden om naar school te komen. Dat mogen wij ook niet, want er kan nooit een leerling geweigerd worden op basis van zijn of haar woonplaats. Uiteraard is in deze situatie verhoogde waakzaamheid aangewezen. We volgen de situatie op de voet, alsook de richtlijnen van de overheid.”

Verhoogde waakzaamheid

Zondagavond werden alle ouders en leerlingen al op de hoogte gebracht via een bericht, waarin wij hun verhoogde waakzaamheid vragen. Als leerlingen symptomen vertonen, moeten ze thuisblijven en een arts contacteren.”

“Wij doen er alles aan om alles zo veilig mogelijk te houden in het MMI. We vragen onze leerlingen om de coronamaatregelen op school strikt op te volgen: mondmasker dragen, handen ontsmetten en zich aan alle afspraken op school houden.” (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier