Minister Verlinden roept gemeenten op de nieuwe coronamaatregelen te respecteren

© Belga
© Belga
Redactie KW

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden heeft donderdag op Twitter opgeroepen om de maatregelen van het Overlegcomité van woensdag te respecteren. Ze richt zich daarbij tot de gemeenten en in het bijzonder tot rebellerende burgemeesters zoals Jean-Marie Dedecker.

De beslissing van het Overlegcomité om de heropening van de cafés en restaurants van 1 naar 8 mei te verschuiven en in een eerste tijd te beperken tot de terrassen, zorgde voor veel wrevel bij de horeca. Enkele burgemeesters – onder wie Jean-Marie Dedecker van Middelkerke – lieten verstaan dat ze niet de middelen hebben om deze maatregelen te controleren, en dat ze niet zouden verhinderen dat bepaalde uitbaters hun zaak zouden openen.

“Met de maatregelen van gisteren hebben we een evenwicht gezocht. Vanaf 8 mei kan er stilaan meer, zeker buiten. We roepen iedereen met verantwoordelijkheid, de lokale besturen inbegrepen, op om de maatregelen te respecteren. Enkel zo beperken we de verspreiding van het virus”, tweette de minister.

Intussen roept haar Waalse collega van Binnenlandse Zaken, Christophe Collignon, de burgemeesters op om overleg op te starten met de horeca-uitbaters op hun grondgebied om de opening van terrassen op 8 mei in de beste omstandigheden te laten verlopen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.