Minister Vandenbroucke pleit voor extra maatregelen: “Enkel gevaccineerden toelaten in discotheken”

© BELGA
Redactie KW

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke wil extra maatregelen in het nachtleven. Ook is de psychologische kaap van vijfhonderd coronapatiënten op intensieve zorg gerond. Dat zei Vandenbroucke zondag in VTM Nieuws.

Er liggen nu 516 mensen op intensieve zorg, zei de minister. België telt in totaal 2.000 bedden op de intensieve afdeling, maar 117 daarvan zijn buiten gebruik door personeelsgebrek. “Mensen zijn doodvermoeid of zitten zelf met Covid”, zei Vandenbroucke.

Volgens de minister is er dringend een strengere handhaving van de maatregelen nodig. Hij kijkt naar eigen zeggen met interesse naar het experiment op de Oude Markt in Leuven. Daar komt een centrale controlepost waar mensen een armbandje kunnen krijgen waarmee ze dan alle cafés kunnen bezoeken.

Om de discotheken open te houden, zal volgens hem het Covid Safe Ticket niet meer volstaan. Hij vindt dat discotheken enkel nog gevaccineerde mensen mogen toelaten. “En bovendien, als er zoveel virus rondgaat, moet je je afvragen of je zelfs aan die gevaccineerden geen test moet vragen.”

Vandenbroucke blijft ook bij zijn oproep om het mondmasker te verplichten vanaf 9 jaar, ondanks de tegenkanting uit de Vlaamse regering.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.