https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Minister Beke legt eerste steen van nieuw woonzorgcentrum ‘t Ponton

© (Foto FRO)
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Woonzorgcentrum Sint-Jozef aan de Nachtegalenlaan te Oostende, beter gekend als ’t Ponton, bestaat 35 jaar en biedt plaats aan 78 residenten. Straks, wanneer de nieuwbouw gerealiseerd is, komen er nog 18 eenheden bij.

Vandaag werd symbolisch de eerste steen gelegd voor de totale vernieuwing van de site. Minister WouterBeke werd daarbij geassisteerd door burgemeester Bart Tommelein, schepen Björn Anseeuw en schepen Natacha Waldmann. Directrice Conny Depotter was zo fier als een gieter.

“De uitbreiding en renovatie van ons woonzorgcentrum was al jaren een noodzaak”, legt de directrice uit. “Na de sluiting van de kliniek was aanvankelijk in 2015 voorzien dat we met ons WZC zouden verhuizen naar de site van de Sint-Jozefskliniek langs de Nieuwpoortsesteenweg. Dat verhaal is door allerlei omstandigheden en mogelijke woongemeenschappen niet doorgegaan en zo werd dan de voorkeur gegeven om op de eigen site te blijven en de oude, platte gebouwen geleidelijk aan te vervangen door nieuwe, mooie en ruimere constructies.”

“De eerste fase zou moeten afgewerkt zijn in 2023, voor de totale renovatie hoopt men klaar te zijn in 2025. WZC heeft zich de voorbije jaren toegespitst op zwaar zorgbehoevende residenten, specifiek met dementie. Om hier te kunnen verblijven als bewoner, moet je voldoen aan bepaalde zorgvoorwaarden. Met de jaren heeft ons personeel de expertise opgebouwd. Met de realisatie van de nieuwbouw op onze vertrouwde site zullen we ons ook in de toekomst inzetten op respect en kwaliteit in de ouderenzorg.”

Optimale ouderenzorg ook nationale ambitie

Minister Wouter Beke sloot aan bij de woorden van directrice Depotter. “Na de moeilijke coronaperiode, met ontzettend veel familiale drama’s, heeft de regering beseft dat nog meer middelen moeten ingezet worden in de zorgsector. Ouderen verdienen goede zorgen en respect. Ook de zorg voor het stijgend aantal senioren met dementie, verdient onze aandacht. WZC ’t Ponton zet daar geweldig op in. Het is dan ook goed te weten dat ook in Oostende gewerkt wordt aan meer kwaliteit in de bejaardenzorg, aan meer comfort voor de residenten. Een woonzorgcentrum moet een gezellige thuishaven betekenen voor alle bewoners en ook voor het personeel.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten