Medewerkers en bewoners WZC De Groene Verte krijgen coronaprik

Bewoonster Mariette Callewaert wordt gevaccineerd door Sarah Everaet, hoofdverpleegkundige van WZC De Groene Verte.©type=
Bewoonster Mariette Callewaert wordt gevaccineerd door Sarah Everaet, hoofdverpleegkundige van WZC De Groene Verte.©type="Seq" gekregen foto ACK
Redactie KW

Vandaag donderdag worden in WZC De Groene Verte 62 medewerkers, 44 bewoners en 24 bewoners van de assistentiewoningen gevaccineerd. Ondanks het strik toepassen van alle regels werd het woon-zorgcentrum in Merkem zwaar getroffen door het virus.

Als één van de eersten in onze regio die met rampzalige cijfers naar buiten moest komen en zelfs een beroep moest doen op Defensie om te komen helpen, kan men vandaag met goede moed vooruit kijken. Directeur WZC De Groene Verte: “Vandaag is het een belangrijke dag voor onze medewerkers en bewoners. We beseffen wel dat we hiermee niet op onze lauweren kunnen rusten en blijvend moeten inzetten op alle beschermingsmaatregelen. Vandaag vaccineren we een deel van onze medewerkers en bewoners en binnen drie weken worden dan ook de anderen gevaccineerd.”

Onder meer Mariette Callewaert, een 74-jarige bewoonster van WZC De Groene Verte, wordt gevaccineerd. Hoofdverpleegkundige Sarah Everaert stelt Mariette gerust voor ze het vaccin toedient. “Wat ben ik blij dat ik eindelijk mijn vaccin mag hebben”, lacht Mariette. “Een hele opluchting, iedereen zal nu meer op zijn gemak zijn, hopelijk zijn we nu vlug van die corona af.”

Begin deze week waren de besmettingen al flink gezakt. Intussen kan het woon-zorgcentrum rekenen op de steun en sympathie van heel wat mensen uit de gemeente en dat is een hele opsteker voor zowel bewoners als medewerkers. (ACK)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.