Manou Blanckaert (24) pakt uit met Sportiv: “Vrouwen fysiek fitter en mentaal sterker maken”

Manou Blanckaert startte in Reningelst met een women only workout-studio. (foto LBR)

De jonge onderneemster Manou Blanckaert (24) heeft Sportiv uit de grond gestampt. Sportiv is gevestigd in het vroegere KBC-kantoor in de Baljuwstraat in Reningelst. Naast personal training zijn er ook groepstrainingen.

“Mijn ondernemerskriebels zijn begonnen toen ik verder ging studeren na mijn middelbare school. Toch werden de eerste zaadjes van dit concept eigenlijk al gepland toen ik 18 jaar was. Als jong volwassen hebben we, denk ik, toch allemaal te maken met onzekerheden over ons lichaam. Dat had bij mij enorm veel effect op mijn mentale welzijn”, zegt Manou Blanckaert (24). “In mijn laatste middelbaar drukte ik de noodknop in en zocht hulp. Op dat moment nam ik ook de stap om te beginnen fitnessen, en die stap veranderde mijn hele visie over liefde voor je lichaam en geest.”

Sportmicrobe

Manou kreeg de sportmicrobe te pakken. “Al snel vond je me bijna dagelijks terug tussen de fitnesstoestellen. De spiegels in de fitness waren voor mij vaak een confrontatie, om terug te durven kijken naar mezelf zoals ik was. Door krachttraining voelde ik me niet alleen lichamelijk sterker worden, maar ook mentaal kreeg ik een positieve boost. Het werd voor mij al snel duidelijk dat ik met mijn opleiding secretariaat-talen in het middelbaar toen niets verder wou doen. Ik wilde iets gaan betekenen voor het welzijn van de mens.” Ze ontdekte de nieuwe bacheloropleiding ‘wellbeing- & vitaliteitsmanagement’ aan de hogeschool Vives. In 2018 studeerde ze als eerste af. “Ik startte tijdens mijn bacheloropleiding als student-zelfstandige met een eigen massage- en coachingspraktijk in Kemmel. Dat combineerde ik met nog een opleiding orthomoleculair therapeut. Ik organiseerde er ook vaak welzijnsworkshops”, vertelt de gedreven 24-jarige.

We leren ons vrouwelijk lichaam opnieuw helemaal te omarmen

Women only workout

Enkele maanden geleden kreeg Manou de kans om terug aan de slag te gaan binnen de bewegingsbranche. “Ik besliste te stoppen met mijn thuispraktijk en mij volledig te focussen op mijn nieuw project. De klanten uit mijn praktijk waren vooral vrouwen. De nood was hoog om voor hen iets creëren en zo ontstond Sportiv, een women only workout-studio die vrouwen fysiek fitter en mentaal sterker maakt. Geen klassieke fitness, maar een plek waar deskundige, persoonlijke, motiverende aanpak centraal staat”, legt Manou uit.

“Naast de personal training spreken onze groepstrainingen ook enorm aan. Zo beleef je bij ons een workout voor de bilspieren, buikspieren of dansen we zelfs op het ritme van de muziek om ons vrouwelijk lichaam terug helemaal te omarmen. Wie nood heeft aan meer ontspanning kan ook een les volgen rondom meditatie, ademhaling en stretching.”

Op dit moment werkt Sportiv al samen met een conditiecoach & personal trainer, een zwangerschapsyogadocente en binnenkort vervoegt een diëtiste het team. “Ik ben nog steeds op zoek naar samenwerkingen met andere ondernemende vrouwen, die dezelfde visie dragen van Sportiv”, besluit Manou

Via www.sportiv-reningelst.be kan je een Sportiv account aanmaken om jouw afspraak in te plannen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.