Lies Helsloot heeft boek ‘Wandel je Slank en Gelukkig’ uit

Lies Helsloot biedt in haar nieuwste boek een methode aan voor een gezond, evenwichtig leven.© DJW
Lies Helsloot biedt in haar nieuwste boek een methode aan voor een gezond, evenwichtig leven.© DJW
Redactie KW

Met haar bij Borgerhoff & Lamberigts verschenen ‘Wandel je Slank en Gelukkig’ reikt Lies Helsloot uit Waregem je een methode aan voor een evenwichtig leven. Door elke dag te wandelen kan je zowel je mentale als fysieke gezondheid opkrikken. “Elke dag regelmatig bewegen, weg van je vastgeroest zitten. Maar dan wel 15.000 passen per dag en geen 10.000 wat veel te weinig is”, zegt de auteur die eerder al een werk publiceerde over gezond haar.

“Om alle misverstanden uit de wereld te helpen: het is geen wandelboek of wandelgids met kaartjes en beschrijvingen van wandelroutes. Maar het is wel een pleidooi om aan het zittend bestaan van de moderne mens te sleutelen. Daarbij is wandelen, eigenlijk bewegen tout court, een absolute noodzaak”, verduidelijkt Lies Helsloot.

Ze profileert zich als gezondheidscoach en influencer met onder andere een eigen blog. Daarnaast heeft zij in Izegem een bedrijf voor de productie van hoogkwalitatieve haarborstels: Delphin & Emerence – Green Fit Beauty Concept bvba. En eerder runde ze in Gent het vegetarisch restaurant Avalon dat ze verkocht om haar bedrijf op te starten. Ze is zaakvoerder, auteur, adviserend blogger, houdt voordrachten en seminaries in binnen-en buitenland en organiseert individuele gezondheidssessies.

Is dat niet veel voor iemand die ook nog moeder is van een 15-jarige dochter?

Lies Helsloot: “Ik hou van creativiteit, van initiatieven waarbij je jezelf goed voelt. Altijd is alles goed doordacht. Ik weet wat ik wil. Zo is mijn borstelfirma ontstaan nadat ik een eerste boek had geschreven over gezonde haren. Dat onderwerp fascineerde mij en daaruit volgde de productie van hoogkwalitatieve borstels. Met Delphin & Emerence wil ik zowel op de binnenlandse als buitenlandse markt een belangrijke plaats innemen. Dat is de bedoeling.”

Alle activiteiten samen zorgen ervoor dat je altijd bezig bent.

“De rode draad doorheen dit alles is: een goed fysieke en mentale gezondheid nastreven door dagelijkse, doelgerichte oefeningen en bewegingen.”

“We moeten thuis en op kantoor af van wat ik de zitziekte noem”

Is dat de bedoeling van je tweede boek ‘Wandel je Slank en Gelukkig’?

“Het boek biedt een methode aan om meer en doelgerichter te stappen, elke dag wandelen, eigenlijk zoveel mogelijk bewegen zodat je er ook mentaal beter van wordt. Dat kan zowel thuis als in open lucht. Het scherpt je geest, zorgt voor creativiteit. Daaraan koppel je een manier om gezond te eten zonder dat je daarvoor urenlang in je keuken bezig hoeft te zijn. Het is bedoeld voor iedereen, zeker voor wie van zichzelf zegt dat hij of zij daar geen tijd voor heeft. Wanneer je elke dag op die manier verschillende keren enkele minuutjes bezig bent, dan merk je al vlug dat het helpt. Wij moeten in elk geval af van wat ik de zitziekte noem, zowel thuis als op kantoor.”

Je hoopt veel mensen te bereiken?

“Een van mijn persoonlijke doelen is om 100.000 vrouwen aan het wandelen te krijgen, niet alleen bij ons in België maar over heel de wereld. Dat wil ik realiseren via verschillende media, onder andere Facebook, een eigen website en mijn Engelstalige blog. Die leverden mij al heel wat volgers op. Want als er iets is waar ik van overtuigd ben, dan is het wel dat ik geloof en blijf geloven in mijn droom zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen als belangrijke stap naar een gezond, evenwichtig leven.” (JD)

Wandel je Slank en Gelukkig, Lies Helsloot, uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts. Prijs: 19,99 euro, in elke boekhandel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.