LEONAH brengt minder mobiele mensen van Ledegem naar zaal ISO in Izegem voor vaccin

Ledegemnaars maken zich op om vanaf volgende week dinsdag naar zaal ISO in Izegem af te zakken om er hun coronavaccin toegediend te krijgen. Voor de minder mobiele mensen werkt de gemeente verschillende oplossingen uit. Zo wordt de vervoerdienst van LEONAH, het Ledegems Ondersteunend Netwerk voor Aanvullende Hulp, ingeschakeld.

Chauffeurs van de gemeentelijke vaccinatiestrategie Dieter Six, Eric Naert, Mieke Vanpoucke, Jacques Minne, Rudy Claeys, Katrien Vandamme, Patrick Vandromme, Toon Lefebvre, Victor Vandenbroucke, burgemeester Bart Dochy. (foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Chauffeurs van de gemeentelijke vaccinatiestrategie Dieter Six, Eric Naert, Mieke Vanpoucke, Jacques Minne, Rudy Claeys, Katrien Vandamme, Patrick Vandromme, Toon Lefebvre, Victor Vandenbroucke, burgemeester Bart Dochy. (foto JS)©jan_stragier Jan Stragier

Net als de bewoners van Izegem, Lendelede en Ingelmunster moeten ook de bewoners van Groot-Ledegem richting zaal ISO in Izegem om er hun coronavaccin te krijgen. “Stiekem hadden we gehoopt dat er een vaccinatiecentrum in onze gemeente zou komen. Dat is nu niet zo, maar met zaal ISO in Izegem is er nu toch een geschikte zaal”, aldus burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD).

LEONAH

Binnen de gemeentelijke werking is men nu volop alles aan het voorbereiden om ook minder mobiele mensen zoals senioren naar Izegem te brengen. Hoe dat precies zal geregeld worden, wordt volgende week duidelijk. Wat nu wel al vast staat, is dat de gemeente kan rekenen op de vrijwilligers van de vervoerdienst van LEONAH, het Ledegems Ondersteunend Netwerk voor Aanvullende Hulp.

“Die mensen leveren al jaren goed werk en zorgen er voor dat voornamelijk ouderen toch op hun bestemming geraken. Dankzij het woon-zorgcentrum Rustenhove, dat een deel vaccins op overschot had, konden ook reeds twaalf mensen van LEONAH ingeënt worden. Zij kunnen straks dus op een veilige manier minder mobiele mensen naar Izegem voeren.”

Busjes Rustenhove

Ondertussen bekijkt het gemeentebestuur of er nog andere middelen moeten ingeschakeld worden om sommige Ledegemnaars naar Izegem te brengen. “Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan de busjes van Rustenhove die nu al senioren naar de dienstencentra voeren. Indien nodig kunnen we misschien ook een beroep doen op vervoersmaatschappij De Lijn. Alles hangt af van de noodzaak.”

Uitnodiging afwachten

Ondertussen raadt de burgemeester alle bewoners aan om rustig de uitnodiging voor het vaccinatiecentrum af te wachten. “Hou jullie brievenbus in de gaten. Alles komt goed. Er is geen reden tot paniek”, stelt de burgemeester gerust.

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.