https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Komende maandag vaccinatie in wzc De Meers

Burgemeester Vanryckeghem laat weten dat bewoners en personeelsleden van De Meers op 11 januari hun eerste coronavaccin toegediend krijgen.© PNW
Burgemeester Vanryckeghem laat weten dat bewoners en personeelsleden van De Meers op 11 januari hun eerste coronavaccin toegediend krijgen.© PNW
Redactie KW

De bewoners van woon-zorgcentrum De Meers en de aanpalende serviceflats De Varent krijgen op maandag 11 januari de eerste dosis van het coronavaccin toegediend. Dat laat burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) weten na overleg met minister Wouter Beke.

Tijdens deze week van de vaccinatiecampagne was nog geen enkel Waregems rusthuis terug te vinden in de planning, maar volgende week zijn de woon-zorgcentra in de paardenstad wél aan de beurt.

“Over de Curando-rusthuizen kan ik me niet met zekerheid uitspreken, maar ik weet wel dat De Meers maandag aan de beurt is. Minister Wouter Beke heeft dat vanmorgen ( dinsdag, red. ) bevestigd tijdens een onlinevergadering”, vertelt burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V).

Goed voorbereid

Concreet zullen meer dan 300 bewoners en personeelsleden maandag een prikje krijgen. Amper 13 bewoners wensten niet in te gaan op het aanbod. “We zijn helemaal voorbereid om dat werk tot een goed einde te brengen.”

“We hebben een aantal mensen, zoals gepensioneerde huisartsen, opgeleid om de vaccins toe te dienen. Dat gebeurt allemaal onder het toeziend oog van onze coördinerend en raadgevend arts”, besluit de Waregemse burgemeester. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.