https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kom op tegen Kanker trapt ‘Gelijk nen Echte’-campagne af

Bron: Belga

Vrijdag lanceert Kom op tegen Kanker de eerste challenge voor de ‘Gelijk nen Echte’-campagne. Onder anderen Diksmuidenaar Karl Vannieuwkerke , Ine Beyen en Maarten Vangramberen dagen Vlaanderen uit om in vier weken tijd zo vaak mogelijk rond de wereld te fietsen en daarmee geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.

Elk jaar krijgen ruim 40.000 mensen in Vlaanderen een kankerdiagnose. Om ervoor te zorgen dat er in de toekomst steeds minder mensen dat slechte nieuws krijgen, lanceert Kom op tegen Kanker de ‘Gelijk Nen Echte’-campagne, een initiatief naar aanleiding van het partnerschap tussen Kom op tegen Kanker en Flanders 2021 voor het WK wielrennen, dat in september plaatsvindt.

De ambitie is om onder het ‘Gelijk nen Echte’-team de grootste wielerploeg ooit te vormen en tijdens de maanden in de aanloop naar het WK geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker.

100 keer rond de wereld

De campagne wordt vrijdag afgetrapt met een eerste fietschallenge. Het doel daarvan is om met alle Vlamingen 100 keer rond de wereld te fietsen, telkens dus zowat 40.000 kilometer. Daarom wordt vier weken lang elke week een nieuwe individuele challenge gelanceerd.

“Wie de challenge tot een goed einde brengt, krijgt een virtuele ‘Gelijk nen Echte’-medaille. De echte fanaten die erin slagen om de vier medailles te verzamelen, krijgen er een regenboogmedaille bovenop, als ultieme bewijs van hun inzet in de strijd tegen kanker. Er worden ook mooie prijzen uitgedeeld”, klinkt het.

“Kom op tegen Kanker rekent op heel Vlaanderen. Dus of je nu elke zondag gaat koersen met je maten of gewoon even naar de bakker fietst: elke kilometer telt.”

Wie wil deelnemen, kan zich registreren via www.komoptegenkanker.be/gelijknenechte/fietschallenge . Daar kunnen ze kiezen uit drie deelnamepakketten, gaande van 20 tot 130 euro. Na registratie kunnen mensen hun favoriete fietsapp aan het platform koppelen en vanaf dan tellen de gefietste kilometers in de app automatisch mee voor de weekchallenges en het eindklassement.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.