Knokke-Heist verstuurt informatiebrief naar inwoners om vaccinatiecentrum te ontlasten

© (Foto DM)
© (Foto DM)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Omdat het callcentrum van het vaccinatiecentrum van Knokke-Heist merkt dat voortdurend dezelfde vragen van burgers terugkomen, heeft het gemeentebestuur een informatiebrief naar alle vaste inwoners opgestuurd. In dit schrijven wordt nog eens haarfijn uitgelegd hoe alles in zijn werk gaat.

De medewerkers in het vaccinatiecentrum Molenhoek in Westkapelle wijzen de bevolking erop dat het geen zin heeft om zich ter plaatse aan te melden voor eventueel resterende vaccins. Ook telefonisch of elektronisch je naam opgeven om op een reservelijst te komen om dan eventueel opgebeld te worden voor een prik, is verloren moeite.

Het vaccinatiecentrum werkt momenteel met vaste lijsten van essentiële beroepen die ter goedkeuring worden voorgelegd aan het Agentschap Zorg en Gezondheid. Wanneer personen niet afkomen, wordt dan de dag zelf deze lijst afgebeld zodat alle voorziene vaccins benut zijn.

Momenteel worden ook de uitnodigingen voor de 85-plussers opgezonden. De vaccinatieteller in Knokke-Heist staat momenteel op 2625, dit is 8% van de bevolking.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.