Kleuterschool Stella Maris preventief gesloten na coronabesmetting

Paul Bruneel

De kleuterschool van de vrije basisschool Stella Maris in Nieuwpoort is preventief gesloten omdat drie juffen en twee kleutertjes besmet zijn door het coronavirus. De resultaten van de andere kleuterjuffen en de kleuters zijn nog niet bekend.

Er was eerder al een klas in quarantaine geplaatst nadat een eerste besmetting in de school werd vastgesteld. Het CLB nam de beslissing na een crisisoverleg tussen de schooldirectie, het stadsbestuur, de directie buitenschoolse opvang, de huisartsen en het Agentschap Zorg. Zondag is een nieuw overleg gepland. Ondertussen wordt nog uitgebreid getest.

De kinderen van de lagere school kunnen voorlopig verder naar school. Aan de ouders van de kleuters wordt wel gevraagd om de kinderen niet te laten deelnemen aan naschoolse activiteiten. Ook in de basisschool De Vierboete in Nieuwpoort-bad is een kleuterklas in quarantaine geplaatst nadat een besmetting werd vastgesteld bij een kleuterjuf.

Burgemeester Geert Vanden Broucke roept iedereen op om de coronamaatregelen verder goed te blijven opvolgen. “Enkel op die manier kunnen we Nieuwpoort en onze bevolking gezond houden”, zegt de burgemeester.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.