Kine Roeselare wordt Reflexx en vindt een thuis in opvallend geel gebouw in Rumbeke

Karlijn Lafaut begon twintig jaar geleden met een kinepraktijk bij haar thuis, de afgelopen jaren werd op twee locaties gewerkt. Vanaf maandag kun je in de Oekensestraat terecht. (foto SB)© Stefaan Beel
Karlijn Lafaut begon twintig jaar geleden met een kinepraktijk bij haar thuis, de afgelopen jaren werd op twee locaties gewerkt. Vanaf maandag kun je in de Oekensestraat terecht. (foto SB)© Stefaan Beel
Thomas Dubois

Kine Roeselare krijgt een nieuwe naam én locatie. Vanaf maandag kun je in de Oekensestraat 136 terecht bij Reflexx, een multidisciplinair paramedisch centrum waar negen kinesisten met elk hun eigen specialisatie je verder helpen. Daarnaast kun je er ook terecht bij onder meer een diëtiste en een psychologe. “Alles verandert voortdurend en wij willen op alle noden kunnen inspelen”, vertelt Karlijn Lafaut.

Karlijn Lafaut begon twintig jaar geleden met haar eigen kinepraktijk bij haar thuis in de Meenseheirweg. “Na twee jaar kwam er nog een kinesist bij en geleidelijk aan zijn we gegroeid. In 2009 openden we Kine Roeselare in de Sint-Petrus en Paulusstraat met de bedoeling om de werking daar verder te zetten, maar al snel bleek dat we zowel de praktijk in de Meenseheirweg als in het centrum van Rumbeke verder nodig zouden hebben. We zijn ondertussen met respectievelijk vier en vijf kinesisten actief, negen in totaal. Daarnaast hebben we ook nog een psychologe, diëtiste en doen we aan personal coaching.”

Drie zones

“Op twee locaties werken is niet ideaal, dus gingen we op zoek naar een alternatief waar we een groen project konden opzetten met voldoende parking en een goede bereikbaarheid. Uiteindelijk hebben we die gevonden in de Oekensestraat 136, vlakbij een apotheker, huisarts, tandarts en natuurlijk AZ Delta. De werken zijn in april vorig jaar gestart en zo goed als afgerond. Dit weekend staat de grote verhuizing op het programma en vanaf maandag ontvangen we hier de eerste patiënten”, vertelt Karlijn enthousiast. “We richten ons tot iedereen behalve topsporters, daarvoor zijn er andere centra. Bedoeling is om onze patiënten fit te houden, we willen iedereen zoveel mogelijk doen bewegen. Daarvoor kunnen we rekenen op een team van negen kinesisten met elk een eigen specialisatie, van zwangerschapsbegeleiding tot kinderrevalidatie of ademhalingstechnieken. De kinesitherapie verandert voortdurend en we willen kunnen inspelen op alle noden.”

“Corona heeft niet alleen een impact op zij die besmet geweest zijn”

“Het voordeel van de nieuwe praktijk is dat we die volledig konden afstemmen op onze wensen. Daarbij hebben we drie verschillende zones, met telkens aangepaste muziek en belichting. Via gekleurde lijnen op de grond kom je vlot op de juiste plaats terecht. Beneden hebben we de zone voor kinderen, met aparte ruimtes en een oefenzaal die we in twee kunnen compartimenteren. Hier is er ook een bureau waar de psychologe of diëtiste terecht kan. De polyvalente ruimte kan voor infoavonden of andere sessies worden gebruikt, er is ook een keuken. Bij mooi weer kunnen we ook buiten sessies aanbieden. Mensen moeten hier op meer momenten terecht kunnen dan enkel dat halfuurtje voor hun oefeningen.”

Duurzaam

“Boven dan kom je in de grote wachtruimte, die als een soort van lounge ingericht is. Aan de ene kant heb je ruimtes voor de relaxatie-oefeningen, aan de andere kant voor de iets intensievere oefeningen, telkens ook met aangepaste muziek”, aldus Karlijn. “We wilden er een open praktijk van maken, met heel veel lichtinval, maar toch met de nodige privacy. Daarom hebben we geel strekmetaal rondom rond geplaatst. Het doet ons opvallen en houdt vervelende zoninval tegen. We schrijven ook een groen verhaal, door veel natuurelementen, maar ook door de plaatsing van zonnepanelen en trekken die lijn door in de manier van werken binnen. Waar mogelijk gaan we telkens voor een duurzame oplossing.” Daarnaast is er ook vooraan meer dan voldoende parking.

Jong en oud

Met de nieuwe locatie gaat ook een nieuwe naam gepaard. “We zijn al lang meer dan een kinepraktijk, na lang nadenken kwamen we op de naam Reflexx. Het is een vlotte naam die verwijst naar het flashy gebouw, maar ook naar de reflecties in het leven en de spierreflexen.”

Het was een druk jaar voor Karlijn en co. Door het nieuwe gebouw, maar ook door de impact van corona. “We krijgen de laatste tijd veel meer mensen voor relaxatietherapie door stress, paniekaanvallen tot nekpijnen door een slechte houding bij het thuiswerken. Het is benauwelijk welke gevolgen er allemaal zijn door het veranderde leven en dat in alle leeftijdscategorieën. Onze jongste patiënt is pas zeven jaar oud…”

”We kijken er alvast naar uit om hier aan de slag te gaan, we hebben een fantastisch team en samen willen we er hier een mooi verhaal van maken”, besluit Karlijn enthousiast.

Meer info binnenkort via www.reflexx.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.