Kamp De Polderwolven stopgezet na coronabesmettingen

De Wenduinse scouts De Polderwolven (foto van een vroeger kamp) moesten hun kamp in Kasterlee afbreken nadat enkele deelnemers besmet bleken met corona.
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Het kamp van jeugdbeweging De Polderwolven uit Wenduine in Kasterlee is stopgezet wegens een aantal coronabesmettingen. In een kinderopvang in Vlissegem is ook een coronabesmetting vastgesteld. “Vorige week was onze gemeente zo goed als coronavrij, nu zitten we weer in een crisissituatie”, zegt burgemeester Wilfried Vandaele van De Haan.

Nadat vorige week vier jobstudenten in quarantaine moesten omdat een van hen besmet bleek, werd twee dagen geleden het kamp van de Wenduinse jeugdbeweging De Polderwolven op de Hoge Rielen in Kasterlee ontruimd en teruggehaald door de Jeugddienst. Acht jongens en meisjes van de leiding en vier kinderen bleken besmet. Woensdagmorgen testte dan weer een jobstudent van kinderopvang De Mallemolen in Vlissegem positief.

Mallemolen dicht

“Volgens het protocol van Kind en Gezin moet de Mallemolen nu dicht. De ouders van de 45 kinderen worden momenteel verwittigd. Heel wat oudere broers en zussen gaan naar de speelpleinwerking bij Uzus, ook daar verhogen we dus de waakzaamheid en zetten we onze sneltesten in. Wij kochten die enige tijd geleden aan, maar hebben ze nog niet nodig gehad. Nu dus wel”, aldus nog burgemeester Vandaele.

Speelpleinwerking gaat verder

De speelpleinwerking gaat voorlopig niet dicht, maar de ouders worden wel verwittigd dat ze extra waakzaam moeten zijn. De oorsprong van de besmettingsgolf zou volgens de burgemeester te vinden zijn bij iemand die terugkeerde uit Spanje. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier