Josefien Lesage uit Lichtervelde lanceert blog/webshop Hoofdjevol: “Een aanvulling op therapie”

Jozefien Lesage met haar twee kinderen Maurice en Estelle © Kurt Desplenter Kurt Desplenter
Redactie KW

Twee weken geleden liet Josefien Lesage (35) uit Lichtervelde Hoofdjevol op de wereld los. Daarop houdt ze een blog bij over haar ervaringen met een dochter met ‘ontploffingsgevaar’ en biedt ze prikkelarme of prikkelende artikelen aan voor jongeren of kinderen met ADHD, autisme of hoogsensitiviteit.

“Ik werk zelf al 12 jaar als maatschappelijk werkster en hulpverleenster in een Centrum voor Algemeen Welzijsnwerk (CAW)”, steekt Josefien van wal. “Ik ben dus vanuit mijn job vertrouwd met dergelijke problematieken. Daarnaast werd ik acht jaar geleden trotse mama van dochter Estelle en drie jaar later van zoon Maurice. Enige tijd terug werd Estelle gediagnosticeerd met ADHD, kort nadien werd vastgesteld dat zij het ook moeilijk heeft met het filteren van prikkels”, vertelt Josefien. “Wij zijn daarop beginnen zoeken naar manieren om Estelle, ondanks haar ‘vol hoofd’, toch goed te laten voelen.” Tijdens die zoektocht merkte Josefien bij heel wat ouders dezelfde nood. Zo begon het idee voor een blog en webshop te borrelen. “Ik vond zelf heel veel info en artikelen in Nederland, maar in België was er nog geen website waarop al die dingen verzameld werden. Zo is Hoofdjevol ontstaan.”

Geen alternatief

Op Hoofdjevol deelt Josefien haar eigen ervaringen en biedt ze producten aan die kinderen met ADHD, autisme of hoogsensitiviteit kunnen helpen. “Zo verkopen we bijvoorbeeld prikkelarme kledij zonder labels of naden, of verzwaringsdekens om kinderen even tot rust te laten komen. Maar evengoed kledij, speelgoed of tools die net prikkelend werken”, aldus Josefien. Dat een website als deze welkom is, merkte Josefien Lesage meteen bij de lancering: “Er werden meteen heel wat bestellingen geplaatst en er komen regelmatig vragen of ervaringen binnen van ouders met een gelijkaardig verhaal.”

Josefien wil echter benadrukken dat het niet haar bedoeling is om de traditionele therapieën te vervangen. “Het is eerder een aanvulling, om kinderen goed te doen voelen en hun hoofdje leeg te maken. De twee kunnen perfect naast elkaar bestaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier