Jelle Bataille en Isabelle Vandemaele breken een lans voor Tournée Minérale

Ook Bredene zet mee zijn schouders onder Tournée Minérale.© MM
Ook Bredene zet mee zijn schouders onder Tournée Minérale.© MM
Redactie KW

Februari is Tournée Minérale-maand. De campagne, die oproept om stil te staan bij je alcoholgebruik, wordt nu al voor de vijfde keer georganiseerd. Het Bredense gemeentebestuur spoort ons deze keer met enkele lokale helden aan om een maand lang geen alcohol te drinken.

“Tournée Minérale is en blijft een positieve campagne. De bedoeling is dat mensen op een leuke manier bewuster omgaan met alcohol en heel even kunnen vaststellen dat ze het zeker zo leuk kunnen hebben zonder ”, legt schepen voor Sociale Zaken Eddy Gryson (SP.A) uit.

“Al van bij de eerste campagne zijn de redenen om mee te doen heel uiteenlopend: om te werken aan je gezondheid, om te zien of de uitdaging vol te houden is, om kankeronderzoek te steunen, … Dat er goede redenen zijn om een maand geen alcohol te drinken, is duidelijk.”

“Maar het maakt niet uit of iemand nu voor de eerste keer meedoet of al vaker een maand alcoholvrij door het leven ging. Een maand stilstaan bij je alcoholgebruik, levert je alleen maar voordelen op.”

Bekende Bredenaars en hun favoriete mocktail

Naast de Vlaamse campagne zet Bredene nu ook lokaal zijn schouders onder Tournée Minérale. “ Twee bekende Bredenaars roepen de inwoners op om deel te nemen . Jelle Bataille is bekend als voetballer bij KV Oostende en Isabelle Vandemaele is dichteres en woordkunstenares.”

Beiden doen via filmpjes op de sociale media een warme oproep om vanaf 1 februari een maand lang geen alcohol te drinken. Ze serveren in de filmpjes ook elk hun favoriete mocktail. In het geval van Jelle Bataille niet geheel verwonderlijk in de kleuren van zijn KVO.

“Isabelle heeft voor de gelegenheid zelfs een gedicht geschreven, dat in februari op de straatborden in Bredene zal pronken”, besluit de schepen.

Inschrijven voor de editie van 2021 kan via de website www.tourneeminerale.be .

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.