In WZC De Plataan fietst men… om een Beleef-tv in de wacht te slepen

Ann Van Essche (Schepen van Zorg), Bart Desimpel (algemeen directeur Zorg Izegem), Bert Maertens (burgemeester) en Bas Kindt (directeur wzc De Plataan) fietsten zich ook al in het zweet.
Wouter Vander Stricht

Er wordt dezer dagen niet alleen gekoerst in de Tour de France, de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen, ook in woonzorgcentrum De Plataan wordt deze week gefietst alsof het een lieve lust is. “Het opzet is dat we telkens van 14 tot 16.30 uur de fietsen draaiende houden om zo de nodige sponsoring binnen te halen. Er wordt gefietst op aangepaste traptoestellen, maar ook op heuse koersfietsen op rollen”, vertelt directeur Bas Kindt.

Zowel bewoners en hun familie als medewerkers zetten deze week hun beste beentje voor. Ook burgemeester Bert Maertens en Schepen van Zorg Ann Van Essche deden al hun fysieke duit in het zakje onder begeleiding van Bart Desimpel (directeur zorg) en Bas Kindt (directeur WZC De Plataan). “Als we de uitdaging elke dag halen, dan worden we gesponsord voor onze inspanningen door wasserij Dumoulin, Apotheek Thomas, Bekafun, Apotheek Degezelle, Eurochair, Vanassche, Poco Loco, ijsjes Jo Vansteenkiste, Gerni wijnen, oliebollen Verdure-Castelain en elektro Vervaeke. Er is telkens wat randanimatie voorzien, er worden hapjes en drankjes aangeboden en de fietsers kunnen tijdens het fietsen de koers volgen op groot scherm. De opbrengst van dit alles gaat naar de aankoop van een Beleef-tv voor onze bewoners”, legt directeur Bas Kindt uit.

Bewoner Victor Steelant, die naar alle waarschijnlijkheid de eerste fietsbeker in de wacht zal slepen.
Bewoner Victor Steelant, die naar alle waarschijnlijkheid de eerste fietsbeker in de wacht zal slepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier