In één week tijd 20 overlijdens in AZ Delta; aantal opnames blijft wel licht zakken

Op één week tijd – van vrijdag 27 november tot vrijdag 4 december – zijn in AZ Delta 20 mensen overleden nadat ze na een coronabesmetting in het ziekenhuis belandden. De jongste drie weken zijn zelfs 52 mensen overleden. Dat is 28 procent van het totaalaantal (182) van eerste en tweede coronagolf samen.

©KURT DESPLENTER BELGA
©KURT DESPLENTER BELGA

In totaal zijn in AZ Delta al 182 mensen overleden nadat ze een coronabesmetting hadden opgelopen en in het ziekenhuis waren terecht gekomen. Dat de tweede coronagolf al een stuk dodelijker is dan de eerste, bewezen de cijfers al. Terwijl het aantal ziekenhuisopnames ferm zakt, blijft het aantal overlijdens wel groot.

Gemiddeld overlijden er meer dan twee mensen per dag in AZ Delta aan covid-19 en hun eventuele onderliggende aandoeningen, de jongste week waren dat er gemiddeld drie per dag.

Dodelijke weken

De voorgaande weken waren al dodelijk. Op vrijdag 13 november stond het aantal op 130, op vrijdag 20 november waren dat er al 146 (+16) en op vrijdag 27 november 162 (+16). Na een dodelijk weekend met 7 overlijdens steeg tot 169. Daarna bleef het cijfer deze week maar de hoogte ingaan: dinsdag (2), woensdag (3), donderdag (4) en vrijdag (4). In totaal dus 20 de jongste week.

Het aantal ziekenhuisopnames is licht gezakt naar 112 (-3). Het aantal patiënten op de dienst intensieve zorgen steeg dan weer naar 25 (+2).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.