Ichtegem promoot ‘Mijn Burgerprofiel’ op eigen website

Online kan je via je identiteitskaart het Burgerprofiel consulteren.© gf
Online kan je via je identiteitskaart het Burgerprofiel consulteren.© gf
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

‘Mijn Burgerprofiel’ is een digitaal platform dat een persoonlijk overzicht bevat van alle individuele officiële gegevens en overheidsadministratie, dit zowel op lokaal, Vlaams als federaal niveau en biedt een handig overzicht van alle lopende zaken.

Zo kan elke burger de status van lopende dossiers volgen, bijvoorbeeld bij het aanvragen van een toelating of een premie, een studietoelage of bouwaanvraag. Burgers kunnen ook doorklikken om het dossier te raadplegen in het e-loket van de bevoegde overheidsdienst. Je kan er ook officiële attesten en andere documenten downloaden. Mijn Burgerprofiel zal op termijn steeds meer gegevens bevatten.

Deze digitale tool bestaat al enkele jaren, maar sinds kort werd er ook een luik rond de coronavaccinatie aan toegevoegd. Van zodra de vaccinatiedatum van iemand gekend is, kan die zijn of haar vaccinatiegegevens nakijken via ‘Mijn Burgerprofiel’. Een gebruiker zal er de datum van zijn vaccinatie in terugvinden nog vóór hij thuis zijn brief ontvangt en hij of zij kan de afspraak in één klik bevestigen.

Identiteitskaart

“Als lokaal bestuur vonden we het bijzonder interessant om de rechtstreekse link naar ‘Mijn Burgerprofiel’, in de vorm van een banner op elke pagina van onze website, te voorzien”, aldus verantwoordelijke schepen Magali Segers. “We betaalden voor deze integratie een eenmalige kost van 900 euro. Je meldt je heel eenvoudig aan door op de link boven onze website te klikken. Hou je identiteitskaart of Itsme-app bij de hand. Na controle van je identiteitsgegevens kan je jouw burgerprofiel volledig raadplegen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.