Hypno Jens geeft met ‘De Handleiding’ zelfhulpboek uit dat antwoord kan bieden op het toenemend aantal depressies

’Hypno Jens’ D’haene en zijn vriendin Angelique Tytgat.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
’Hypno Jens’ D’haene en zijn vriendin Angelique Tytgat.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

Met ‘De Handleiding’ brengt Hypno Jens een werkboek op de markt, waarin hij zijn eigen praktijkervaringen combineert met oude yogi wijsheden. “Dit werkboek kan een antwoord bieden op het toenemend aantal depressies door de Covid-maatregelen.”

Hypno Jens is het pseudoniem van Jens D’haene. De Rumbekenaar heeft nu zijn praktijk in het Intraxie Business Center in de Izegemsestraat 60A in zijn gemeente. Jens D’haene is erkend als hypnotherapeut, een rij diploma’s in zijn praktijk zijn daar de getuige van. “Als hypnotherapeuten moeten wij vechten voor de erkenning die we verdienen. Het gaat stilaan de goede kant uit, heel wat reguliere dokters verwijzen hun patiënten al naar mij door.”

“Je kan je onderbewustzijn laten werken voor jou in plaats van tegen jou”

Jens is ondertussen al zes jaar professioneel bezig als hypnotherapeut. “Het aantal problemen dat ik kan verhelpen is erg breed. Van tinnitus tot pesten, van eetstoornissen tot het prikkelbaar darmsyndroom, van slapeloosheid tot examen- en hoogtevrees… Vaak komen mensen bij mij als ze ten einde raad zijn, twee sessies later stappen ze hier vaak als een ander mens buiten.”

Drie hypnosevormen

Dat heel wat mensen nog moeite hebben om te geloven in de werking van het onderbewustzijn, snapt Jens niet. “12 procent van onze ‘mind’ is bewustzijn, dus 88 procent onderbewustzijn. Tien procent daarvan is je oerinstinct, je automatische drang om te overleven. Maar in dat onderbewustzijn zit heel veel opgeslagen.”

Er zijn ook drie vormen van hypnose. “De stagehypnose wordt gebruikt in shows, hypnotherapie is wat ik beoefen en dan is er nog de medische hypnose waarbij mensen voor een ingreep onder hypnose en niet meer onder narcose worden gebracht.”

In deze Covidtijden zijn het aantal depressies toegenomen en ook daar kan Hypno Jens een antwoord bieden. “Ieder onderbewustzijn is anders en grotendeels gevormd in onze eerste zeven levensjaren. Maar we kunnen er ook mee aan de slag. Vandaar ook mijn werkboek ‘De Handleiding’.”

“Je onderbewustzijn is als een machine, die kan je laten werken voor jou in plaats van tegen jou. In mijn werkboek heb ik mijn eigen ervaringen, die ook wetenschappelijk gestaafd zijn, aangevuld met oude yogi wijsheden. Ook Marc Vanwijnsberghe, een erkend auteur uit Roeselare, heeft aanvullingen gedaan en het boek stilistisch op punt gezet.”

Het boek is onder meer te verkrijgen via www.hypnojens.be, bol.com, bravenewbooks en Standaard Boekhandel.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten