Huisartsenkring IJzerstreek en Westkust lanceert zomerarts

De zomerarts werkt uitsluitend op afspraak in de wachtpost van huisartsenkring IJzerstreek en Westkust in Veurne.© gf
De zomerarts werkt uitsluitend op afspraak in de wachtpost van huisartsenkring IJzerstreek en Westkust in Veurne.© gf
Koen Van Colen
Koen Van Colen Medewerker KW

Toeristen die tijdens de zomermaanden in Nieuwpoort, Diksmuide, Veurne, Koksijde, Alveringem, De Panne, Middelkerke, Lo of Pollinkhove verblijven, kunnen een beroep doen op de zomerarts van huisartsenkring IJzerstreek en Westkust.

“De huisartsenkring wil met de zomerarts de drukte van het toerisme opvangen”, zegt Sofie Corteel, coördinator van Huisartsenkring IJzerstreek en Westkust.

“In elke gemeente is er weliswaar nog steeds een arts van wacht, maar zij krijgen zoveel oproepen van toeristen dat ze nog weinig tijd hebben voor de eigen patiënten. Dat probleem stelt zich zowel in de kustgemeenten als in bijvoorbeeld Veurne waar weinig huisartsen zijn en het een grote impact heeft als er een of twee gelijktijdig met verlof zijn.”

Enkel voor toeristen

“Die overflow aan patiënten kan nu naar de wachtpost in Veurne op de site van AZ West, Ieperse Steenweg 100, waar de zomerarts voortaan dringende consultaties doet voor mensen die hier op vakantie zijn.”

De zomerarts werkt uitsluitend op afspraak en is te bereiken tussen 8.30 en 18 uur op het nummer 0471 96 62 53. Het project loopt tot en met 3 september. Huisbezoeken worden niet gedaan. De zomerarts is uitsluitend bestemd voor toeristen. Inwoners kunnen nog steeds via het nummer 1733 de arts van wacht bereiken. De wachtdoende arts kan patiënten doorverwijzen naar de zomerarts, indien hij de patiënt niet zelf kan zien.

Summerdoc in De Panne

“De zomerarts mag ook niet worden verward met de summerdoc, een project in De Panne”, besluit Sofie Corteel. “Die arts draait daar volledig mee als een voltijds huisarts en is gericht op zowel inwoners als tweede verblijvers en toeristen in De Panne. Beide projecten werken mooi complementair.” (KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier