Hola Comfort zorgt met eenvoudige CO2-meter voor betere luchtkwaliteit

Steven Braekeveldt toont het dashboard waarop de resultaten te zien zijn.© foto Frank
Steven Braekeveldt toont het dashboard waarop de resultaten te zien zijn.© foto Frank
Redactie KW

Steven Braekeveldt uit Lendelede startte nog niet zolang geleden met de website Hola Comfort. “Ik meet de luchtkwaliteit binnen in onder meer bedrijven, scholen, kapperszaken en schoonheidssalons en geef dan advies om die te verbeteren”, zegt hij.

Steven Braekeveldt (38) woont in de Sneppestraat in Lendelede. Hij is de man van Sharon Del’haye die ook een Hola-website heeft; een trendy kledingwebsite, die Hola Chica heet. Twee Hola’s onder één dak dus. Beide jonge mensen runnen die websites in bijberoep.

Steven studeerde marketing en economie. Hij werkte als hoofdredacteur voor de vakbladuitgever Professional Media Group (PMG) in Zedelgem en deed verder jaren ervaring op in ventilatie.

Voor laag CO²-niveau

“Met Hola Comfort zorg ik voor een betere binnenluchtkwaliteit in kappers- en schoonheidssalons, tattoostudio’s, restaurants, kantoren en bedrijven, scholen…”, zegt Steven.

“Betere luchtkwaliteit kwam meer onder de aandacht door de coronacrisis. Het is bewezen dat corona meer aanwezig is in slecht verluchte plaatsen, waar meer partikels en aerosolen dwarrelen. Een laag CO2-niveau houdt covid-19 buiten. Maar ik ben niet met Hola Comfort begonnen omdat er corona is. Gezonde binnenverluchting is van alle tijden en voor allerlei binnenruimtes even belangrijk.”

Volgens Steven is meten weten. “De kwaliteit van de binnenlucht meten is heel belangrijk. Een CO2-meter in een lokaal geeft alvast een goede indicatie van de kwaliteit van de lucht. Te veel CO2 kan een oorzaak zijn van klachten als hoofdpijn, vermoeidheid en misselijkheid. Een meter is gemakkelijk te plaatsen in allerlei ruimtes en meet naast CO2 ook de temperatuur, vochtigheid en geluid.”

Meetgegevens

Uiteraard is het even belangrijk wat je met die metingen kan doen. “Ik breng die meetgegevens in kaart, analyseer die en geef de klant dan advies welke maatregelen hij op welke plaats moet nemen om een betere luchtkwaliteit te bekomen”, legt Steven uit.

“Die gegevens kunnen verschillen van lokaal tot lokaal, net als het tijdstip waarop het CO2-gehalte bijvoorbeeld daalt of stijgt. Ik kan een infografiek maken die online op een dashboard geplaatst wordt en die de zaakvoerder 24 uur op 24 kan raadplegen om te zien hoe het met de luchtkwaliteit gesteld is.”

Na de metingen volgt de actie. “Slechte luchtkwaliteit verbeteren kan je soms eenvoudig en zonder dure investeringen. Het kan al volstaan om in een lokaal regelmatig het raam open te zetten. En als er meer nodig is, geef ik ook daar advies over.” (IB)

Info: Hola Comfort, Sneppestraat 2a, www.holacomfort.be , hola@holacomfort.be en 0484 94 47 04.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten