https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Herbert Verhaeghe is gedreven vaccinambassadeur: “Ik wil de twijfelaars overtuigen”

Herbert hoopt zo snel mogelijk zijn oproepingsbrief in de bus te mogen vinden zodat ook hij zich kan laten vaccineren. (foto BRU)©BR1 BRU
Herbert hoopt zo snel mogelijk zijn oproepingsbrief in de bus te mogen vinden zodat ook hij zich kan laten vaccineren. (foto BRU)©BR1 BRU
Redactie KW

Zo’n 40 bekende- en minder bekende gezichten zetten zich momenteel in als vaccinambassadeur. Hun taak: twijfelaars over de streep halen om zich toch te laten vaccineren. Zanger en Radio 2 en Ment TV gezicht Herbert Verhaeghe (47) is alvast één van hen.

Via een sensibiliseringscampagne wil Vaxpo personen die twijfelen om het coronavaccin te laten plaatsen over de streep halen. Om deze actie kracht bij te zetten, werd een veertigtal bekende en minder bekende personen aangesproken om het gezicht te worden van deze campagne. Een viertal weken terug werd ook zanger en Radio 2- en Ment TV-presentator Herbert Verhaeghe aangesproken om vaccinambassadeur te worden.

“Toen ik de vraag kreeg, heb ik geen ogenblik getwijfeld”, vertelt Herbert. “De afgelopen maanden zag ik hoe burgemeester Francis Benoit op geregelde tijdstippen de inwoners van Kuurne inlichtte over de genomen federale maatregelen. Ik sluit mij dan ook graag aan bij deze goede aanpak en als vaccinambassadeur wil ik mijn steentje bijdragen om het virus verder te bestrijden. Wie zich laat vaccineren, doet dit niet enkel voor zichzelf, maar toont zich solidair met zijn naasten, kennissen, vrienden en de hele gemeenschap. Zelf zal ik dan ook heel tevreden zijn als ik het vaccin krijg toegediend. Mijn echtgenote werkt in een woon-zorgcentrum en toen het virus daar toesloeg, was het even schrikken. Toen even later mijn dochter besmet raakte, kwam het virus wel erg dichtbij. Vaccinatie is een must om onze vrijheid te herwinnen.”

Ook professioneel ondervond Herbert gevolgen van het virus. Zijn geplande fanreis en verjaarjaardagconcert met publiek die vorig jaar gepland stonden, werden gecanceld, het aantal gasten dat Herbert in zijn show ontvangt op Ment TV werd beperkt tot één of twee en toen zijn oudste dochter het virus had, moest hij zijn Radio 2-programma van bij hem thuis presenteren.

Banners en postkaarten

“De vaccinambassadeurs willen via grote banners en affiches de komende weken iedereen die nog niet overtuigd is over de streep halen. Daarnaast zullen we ook via postkaarten het nut van het coronavaccin extra in de kijker plaatsen. Mijn slogan is: “Laat u vaccineren omdat we onze glimlach al te lang hebben moeten verbergen achter het masker”.

“De afgelopen maanden mocht ik van heel wat fans brieven en kaartjes ontvangen. Daaruit is duidelijk gebleken dat velen ernaar hunkeren om naar concerten te kunnen gaan. Ook voor mij was het even aanpassen toen ik enkele weken terug mijn verjaardagsconcert opnam in een lege Kubox.”

(BRU)

Wie het verjaardagsconcert van Herbert wil (her)bekijken hoeft echter niet langer meer te wachten, want het is sinds donderdag 22 april te verkrijgen op DVD via www.herbertverhaeghe.be.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten