Hanne Martens neemt voortouw in vernieuwde apotheek

Hanne Martens, Sofie Sanders, Lieve De Smet en Ann-Katrien Vynckier zijn er klaar voor om hun klanten in de vernieuwde en uitgebreide apotheek te ontvangen. © Laurette Ingelbrecht
Redactie KW

De apotheek in de Marktstraat is helemaal vernieuwd. “Het sluitstuk van drie maanden hard werk en het begin van een nieuw verhaal”, zegt Hanne Martens die als titularis in april de zaak overnam van Ann-Katrien Vynckier.

“Toen onze buur schoenmakerij Stef bekend maakte het pand naast de apotheek in de Marktstraat in Oudenburg te willen verlaten, ging de bal aan het rollen. “Nog dezelfde dag sprak ik met An-Katrien Vynckier, toen titularis van de apotheek. Na bijna 10 jaar als provisor te werken, had ik zin in een nieuwe uitdaging. De kans om de apotheek uit te breiden was de ideale kapstok”, legt Hanne Martens (33) uit. “An-Katrien zag meteen ook de meerwaarde van een samenwerking. Zo kunnen we tegemoet komen aan de steeds verder evoluerende dienstverlening die verwacht wordt in een apotheek en kunnen we de klant nog beter ontvangen.”

“Toen Hanne daarenboven aangaf om haar schouders onder dit project te willen zetten, vond ik dit een mooie kans voor ons beiden. We namen contact op met Johan Verhelst, ceo Verhelst Group en eigenaar van het gebouw, en kwamen al snel tot een akkoord. Het project kon van start gaan”, vertelt An-Katrien Vynckier (41).

De eerste stap was het versterken van de samenwerking. Hanne maakte de overstap van provisor naar titularis en nam vanaf 1 april de uitbating van de apotheek voor haar rekening. Dit ging gepaard met een naamsverandering: Apotheek Vynckier werd omgedoopt tot Apotheek Hanne Martens om de vernieuwing extra in de verf te zetten. Door de handen in elkaar te slaan kon het bouwen beginnen, met behoud van het stevige fundament en het vertrouwde team dat verder bestaat uit Sofie Sanders (29) en Lieve De Smet (68).

“We kozen eerst en vooral voor het verdubbelen van de publieksruimte met een aparte in- en uitgang. Dat bevordert de privacy en zo kunnen coronamaatregelen maximaal worden toegepast”, verduidelijkt Hanne.

Nieuwe diensten

De grotere oppervlakte maakt ook het bedienen van de klanten aangenamer en maakt nieuwe diensten mogelijk. De toonbanken zijn verplaatst waardoor een zitbank en een speelhoek mogelijk werden. “Ook beschikken we nu over een intieme hoek voor begeleidingsgesprekken of de afname van covid-sneltesten. We volgen geregeld opleidingen om op de hoogte te blijven van nieuwe trends binnen de gezondheidssector om zo de patiënt optimaal te begeleiden”, voegt apotheker Sofie Sanders eraan toe.

Met de steun van het volledige apotheekteam ziet Hanne Martens het volledig zitten: “We streven ernaar onze patiënten een totaalpakket aan te bieden en ons te profileren als een adviesapotheek. We willen wie binnenstapt het gevoel geven dat hij of zij welkom is voor advies en met alle vragen en problemen bij ons terecht kan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier