Greet begeleidt mensen met stress via coachingtrajecten in de natuur

Greet Benoot kreeg haar leven weer op de rails door haar band met de natuur.©Myriam Van den Putte
Greet Benoot kreeg haar leven weer op de rails door haar band met de natuur.©Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Toen Greet Benoot (41) uit De Panne jaren geleden geconfronteerd werd met een burn-out, werd ze met haar twee voeten op de grond gezet. Het duurde een tijd voor ze zich kon herpakken, maar toen een nieuwe uitdaging haar pad kruiste, greep ze haar kans met beide handen. Als ervaringsdeskundige coacht ze nu mensen met mentale of fysieke klachten als sport-, wandel-, stress- en burn-outcoach, voornamelijk in de rustgevende natuur.

Greet is regent Gezondheidsopvoeding. “Bewust en gezond eten, leven en bewegen zijn mijn grootste drijfveren om anderen te inspireren”, vertelt Greet. “Enkele jaren geleden ging ik door een zware periode in mijn leven. Ik voelde me totaal opgebrand, maar had het zelf niet door. Ik trapte in de valkuil ‘ik kan het zelf wel oplossen’, een typische denkpiste voor mensen met een burn-out. Zeker als West-Vlaming willen we ons niet kwetsbaar opstellen, want wat zouden anderen dan wel denken! Je problemen oplossen vraagt een omschakeling en herprogrammering om je leven te leiden in plaats van te lijden.”

Bewuster leven

Voor Greet kwam het grote keerpunt er in 2017. “Ik zette de stap om een sportopleiding te volgen. Die droom koesterde ik al lang en ik bleef erin geloven, maar ik had altijd wel een excuus: ik vond mezelf te dik, te dom enz… Maar zo leerde ik mijn lichaam aanvaarden… In 2019 ging ik een nieuwe uitdaging aan: ik volgde een opleiding ‘wandelcoaching’. Door het contact met de natuur kwam ik weer tot mezelf, en mijn mentale en fysieke gezondheid kregen een boost. Sindsdien leef ik bewuster en maak ik van ‘mijn tijd’ een prioriteit.”

“We moeten leren loslaten wat we niet kunnen beheersen en leren relativeren”

“Mijn enthousiaste gedrevenheid brachten me op het idee om mijn ervaringen te combineren met mijn grote passie, namelijk lesgeven aan gemotiveerde mensen. Omdat ik sterk geloof in preventie wil ik mensen begeleiden bij hun stress- en spanningsklachten. Zeker in deze onzekere tijden, waar de draaglast groot is en de veerkracht onder spanning komt te staan. Ik wil praktische tools aanreiken om mensen uit de mallemolen van gedachten in hun hoofd te halen, om hun leven weer in balans te brengen en hun veerkracht te herwinnen. We moeten leren loslaten wat we niet kunnen beheersen en leren relativeren. Iedereen moet kunnen leven volgens zijn eigen waarden en talenten, dingen doen die onze ogen weer doen sprankelen.”

Nieuwe gewoonten

Greet begeleidt haar ‘coachees’ individueel in de natuur, in kleine stappen met grote positieve gevolgen op fysiek, mentaal en emotioneel vlak als eindresultaat. Greet biedt ook ontspanningswandelingen en sportlessen aan, maar geeft graag gratis tips mee: “Ga naar buiten, beweeg, wandel… en focus op dingen die je mooi vindt, zoals een bloem, lentekleuren…

Kook gezond, probeer nieuwe gezonde gerechten uit en varieer, breng kleur op je bord. Start elke dag met een intentie: wees vriendelijk en behulpzaam, geef iemand een complimentje… Start elke morgen met een kleine sportworkout, plan ‘downtime’ in… Implementeer kleine nieuwe gewoonten!”

Info over coachingtrajecten met vrijblijvend intakegesprek: www.goodbodycoach.be, info@goodbodycoach.be, tel. 0497 13 20 70.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.