GM Productions bouwde in één dag het vaccinatiecentrum in Roeselare

Standenbouwer GM Productions uit de Liebeekstraat was verheugd de offerte voor de bouw van het vaccinatiecentrum in Roeselare in de wacht te slepen. Het bedrijf dat al meer dan een kwarteeuw bestaat, bouwde ook elders in de provincie dergelijke centra. “Het is eigenlijk het eerste werk in maanden dat we op de plank krijgen. Het is voor ons wachten tot beurzen toegelaten zijn. Maar dat zal wellicht niet voor september zijn”, klinkt het realistisch.

Twee generaties staan aan het roer bij GM Productions. Links herken je Didier Demeyere en zijn echtgenote Katrien Demeulenaere. Rechts van hen Jurgen Dewaele en zijn vrouw Annelies Brouckaert, dochter van Katrien. (foto SB)© Stefaan Beel
Twee generaties staan aan het roer bij GM Productions. Links herken je Didier Demeyere en zijn echtgenote Katrien Demeulenaere. Rechts van hen Jurgen Dewaele en zijn vrouw Annelies Brouckaert, dochter van Katrien. (foto SB)© Stefaan Beel

Didier Demeyere richtte ruim 25 jaar geleden GM Productions op. Zijn vrouw Katrien Demeulenaere, haar dochter Annelies Brouckaert en haar man Jurgen Dewaele besturen mee het bedrijf dat in totaal 16 werknemers telt. “Onze arbeiders zitten al maandenlang thuis”, duidt Didier op de zware gevolgen van de coronacrisis voor de standenbouwsector.

De kust afgestapt

Het bedrijf vierde twee jaar geleden de 25ste verjaardag en legde zich sinds 2000 voornamelijk toe op standenbouw. Dat neemt nu zowat 95 procent van het takenpakket in. In de eerste lockdown ging GM Productions ook plexischermen vervaardigen en creëerde een eigen site met plexi-schermen.com. “Daarvan hebben we er gelukkig veel verkocht. En we hopen dat straks opnieuw te doen als straks kappers en vervolgens de horeca weer mogen openen. Met in ons achterhoofd dat iedereen al zoveel mails krijgt, pakten we het op de ‘old fashion’ manier aan en ging flyers bij de horeca in de bus stoppen. We hebben dus heel wat afgestapt. In heel wat West-Vlaamse steden, maar ook aan de kust. En zo zie je dat er ook al heel wat zaken over te nemen staan. Ook in onze sector zijn al bedrijven gestopt of in faling gegaan”, beseft Annelies.

Zelfde blauwdruk

Ook tussen de lockdowns kwam er in de standenbouw geen extra werk binnen. “Wij moeten wachten op de beurzen en die zullen er waarschijnlijk pas weer tegen september zijn”, realiseert Katrien zich. Maar toen werden de aanbestedingen voor de vaccinatiecentra uitgeschreven en dat klonk GM Productions als muziek in de oren.

“Verheugd om voor eigen stad te mogen werken”

“In Torhout, Gistel en Veurne bouwden we het centrum op, en ook in Tienen, de enige buiten de provincie. We moeten ook nog wat over laten voor onze collega’s uiteraard. Maar we staan collega’s ook bij in het leveren van materiaal. Ook Roeselare haalden we binnen en het is leuk om ook voor onze stad te werken. Van zodra we de blauwdruk van de opbouw van de centra in handen kregen, zijn we aan de slag gegaan. De opzet van die centra ziet er overal vrij gelijkaardig uit. In een dag tijd was het centrum in de Expo in Roeselare ook opgebouwd. Momenteel ontwerpen en printen we ook visuals die aangebracht zullen worden in de centra en we maken we met onze afdeling GM 360 ook ‘time lapse’, versnelde filmpjes van de opbouw van het centrum. Dat op vraag van het stadsbestuur.”

Huisleverancier

Ondertussen maakt GM Productions, dat zich in 2009 in de Liebeekstraat vestigde, ook werk van een online platform BBooster.eu waarop professionele klanten hun weg kunnen vinden.

“Je mag het aspect sociaal contact in de verkoop niet onderschatten”

“Beurzen zullen altijd blijven bestaan. Je kan online al veel kopen, maar een machine van twee miljoen euro, die wil je ook in het echt gezien hebben. Je mag het sociaal contact in de verkoop ook niet onderschatten. 90 procent van de beurzen die we doen over heel Europa zijn voor professionelen. Maar we zijn ook huisleverancier voor de Jaarbeurs en de Bouwbeurs in Roeselare. Bij ieder overlegcomité zitten we aan onze stoel gekluisterd en we hopen dat de versoepelingen er zo snel mogelijk aan komen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.