Gistel neemt maatregelen na extra coronabesmettingen

© (Foto Unsplash)
Redactie KW

Gistel neemt met onmiddellijke ingang enkele bijkomstige coronamaatregelen nadat er in de stad 21 besmettingen zijn vastgesteld. De gemeenteraad van donderdavond vindt digitaal plaats, afspraken in het administratief centrum worden geschrapt en benefietloop De Nacht in deelgemeente Snaaskerke wordt geannuleerd.

Via de Zorgatlas van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid kan elk lokaal bestuur het aantal besmettingen in de stad of gemeente nauwgezet opvolgen. Nu gaat Gistel in zogenaamde alert-fase, nadat er 21 besmettingen waren vastgesteld. “De stad startte dan ook meteen met de bronopsporing en neemt de nodige maatregelen”, laten burgemeester Gauthier Defreyne (Open Vld) en schepen Michel Vincke (sp.a) weten.

“In het administratief centrum (AC) werd één positieve besmetting onder het personeel vastgesteld. Daarom geldt er nu een verplichte mondmaskerplicht voor het personeel en de bezoekers. Alle afspraken tot en met donderdag worden geannuleerd. De dienst in kwestie wordt in samenspraak met arbeidsgeneesheer. Er geldt verplicht telewerk voor alle medewerkers van het AC, we voorzien wel permanentie. Vergaderingen met externen vinden enkel digitaal plaats, ook de gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn op donderdag 7 oktober. In afwachting van de testresultaten, zijn deze maatregelen van toepassing tot en met vrijdag 8 oktober.”

Basisschool

Benefietloop De Nacht van gemeentelijke basisschool De Horizon in Snaaskerke van nu vrijdag wordt geannuleerd. Dat heeft de stedelijke veiligheidscel beslist in samenspraak met het schoolbestuur. “De school heeft te kampen met verschillende besmettingen onder de leerlingen. Een aantal klassen zijn uit voorzorg in quarantaine geplaatst. Om verdere risico’s op besmetting in te perken, wordt De Nacht geannuleerd”, gaat het bestuur door.

“Aangepaste maatregelen gaan nu in voege en duren voorlopig tot en met woensdag 13 oktober. Een korte maar krachtige periode, de school hoopt zo het virus snel onder controle te krijgen”, zegt directeur An Ameloot. “De leerlingen van de klassen in kwestie blijven allemaal in quarantaine totdat er een tweede negatieve PCR-test kan voorgelegd worden aan de directie. De leerlingen krijgen ondertussen online les.” Woensdag werden alle leerlingen van de klassen zonder besmettingen getest door een

mobiele testploeg op school. Er is geen georganiseerd busvervoer of voor- en naschoolse opvang. “De leerlingen komen niet te vroeg naar school en gaan onmiddellijk naar de eigen klas. De klassen spelen tijdens de speeltijd enkel in hun eigen klasbubbel, afgebakend op de speelplaats. Binnen de school worden er geen klasgroepen meer gemengd”, besluit Ameloot. (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.