Gemeentelijke basisschool De Leerplaneet in Adinkerke sluit preventief de deuren

Directeur Bart De Waele aan de schoolpoort van De Leerplaneet.© Myriam Van den Putte
Directeur Bart De Waele aan de schoolpoort van De Leerplaneet.© Myriam Van den Putte
Redactie KW

De burgemeester van De Panne besliste deze middag, na overleg met de gemeentelijke crisiscel en het CLB, tot de onmiddellijke sluiting van de gemeentelijke basisschool De Leerplaneet in Adinkerke.

Toen twee leerkrachten in de gemeentelijke basisschool De Leerplaneet van Adinkerke coronapositief bleken en mogelijk nog een derde leerkracht, allemaal uit verschillende klassen, besliste burgemeester Bram Degrieck in overleg met het CLB (Centrum Leerlingenbegeleiding) om de school onmiddellijk te sluiten.

“Zoiets is een duidelijk signaal dat er iets aan de hand is en dan moeten we onmiddellijk reageren”, zegt burgemeester Degrieck.

Ook verenigingsleven stilgelegd

“We moeten alles in het werk stellen om te vermijden dat het coronavirus zich verder verspreidt. Daarom hebben we beslist om ook alle binnen- en buitenactiviteiten van het verenigingsleven stil te leggen tot en met zondag 28 maart om 23.59 uur. Want daar is natuurlijk ook een link met deze en andere scholen.”

“We willen benadrukken dat het uitermate belangrijk is om nu alle sociale contacten tot het absolute minimum te beperken en alle coronamaatregelen in acht te nemen. Jammer genoeg kunnen we geen opvang aanbieden voor ouders die moeten werken en hun kind niet thuis kunnen opvangen. Het is essentieel dat we alle kinderen gescheiden houden.”

CLB laat kinderen testen

“Het CLB laat ook een aantal kinderen testen en het resultaat zal uitwijzen of we de school op 29 maart weer kunnen openen.”

Toch blijft de burgemeester positief: “Het gaat hier om enkele geïsoleerde gevallen. Tot nog toe blijven de cijfers in onze gemeente op een goed niveau. We panikeren dus niet. We laten ons voor de scholen adviseren door het CLB.”

Voorlopig nog geen zelftesting

“Mocht het nodig blijken, dan zullen we zoals mijn collega in Koksijde ook overgaan tot het inschakelen van zelftesting, maar voorlopig is dat nog niet aan de orde. Met het oog op de paasvakantie vragen we wel dat iedereen de mondmaskerplicht zal respecteren op de zeedijk en op alle drukke plaatsen zoals de winkelstraten.”

Voor verdere vragen kunnen ouders terecht op tel. 058 42 97 38 of via vragenvanburgers@depanne.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.