Gemeente Pittem bereidt vaccinaties inwoners voor

Redactie KW

Het is nog even wachten op concrete richtlijnen van de overheid voor de gemeenten inzake de vaccinaties tegen COVID-19. De gemeente Pittem wacht deze richtlijnen niet af, maar is reeds volop bezig een vaccinatieplan op te stellen.

“Het is belangrijk dat iedereen zo snel mogelijk het vaccin krijg toegediend, zodat we het virus aan banden kunnen leggen. Wij zullen dan ook klaar zijn om onze inwoners te vaccineren van zodra de vaccins beschikbaar zijn”, liet burgemeester Ivan Delaere (CD&V) weten.

De gemeente is reeds gestart met het inventariseren van alle verpleegkundigen die op het grondgebied van Pittem wonen. Deze mensen zullen gecontacteerd worden om hulp te verlenen bij de vaccinatie van alle inwoners van Pittem en Egem. Daarnaast komt er ook overleg met de Pittemse huisartsen om te bekijken welke rol zij in het vaccinatieplan kunnen opnemen.

Daarnaast worden door de gemeentelijke crisiscel de logistieke mogelijkheden bekeken. Naar analogie van de gemeenteraadsverkiezingen, zullen zaal De Magneet, de sporthal en mogelijks ook zaal De Fontein ingericht worden als lokaal vaccinatiecentrum. De gemeentelijke diensten staan klaar om in een mum van tijd de zalen in te richten als vaccinatiezalen.

Tweede fase vanaf april

Binnen deze vaccinatiecampagne zal rusthuisdirecteur Stijn Van Maele, die nu reeds als SPOC (Single Point Of Contact) actief is, een coördinerende rol op zich nemen. In een eerste fase zullen de bewoners en het zorgpersoneel van het WZC Sint-Remigius gevaccineerd worden. Het rusthuis maakt zich klaar hier in januari al mee te beginnen.

Het Pittemse rusthuis is overigens een van de weinige die sinds de uitbraak van het virus nog geen besmettingen heeft gehad onder zijn bewoners. De overheid heeft reeds gecommuniceerd dat tijdens een tweede fase in april de vijfenzestigplussers en de 45- tot 65-jarigen met een risicoprofiel zouden gevaccineerd worden. Alle inwoners vanaf 18 jaar zouden dan volgen vanaf juni.

“Ik roep alleszins alle inwoners op om in te gaan op de mogelijkheid tot vaccinatie, want hoe meer mensen gevaccineerd zijn, hoe minder de kans op besmetting”, gaf de burgemeester nog mee. Wie meer info wenst kan zich wenden tot burgemeester Ivan Delaere op 0476/24 05 19 of Stijn Van Maele op 0472/94 49 58.

(JG/ foto JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.