Geen wachtlijst voor vaccinatiecentrum Furnevent

Zorgverleners uit de eerste lijn krijgen momenteel hu prikje.© MVO
Zorgverleners uit de eerste lijn krijgen momenteel hu prikje.© MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Het vaccinatiecentrum in Veurne, waar inwoners van de gemeenten Alveringem, De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne hun vaccinatie zullen krijgen, werkt niet met zogenaamde ‘wachtlijsten’.“Het is dus niet nodig om langs te gaan in Veurne noch om uw gemeente te contacteren om op dergelijke lijst een plek te bemachtigen”, laat communicatieverantwoordelijke Kris Van der Beken weten.

“We zijn natuurlijk blij dat vele mensen zich zo snel mogelijk willen laten vaccineren, maar we vragen om de uitnodiging af te wachten. Deze vaccinatiecampagne is een Vlaamse campagne. Vlaanderen verstuurt dus de uitnodigingen in functie van de beschikbare vaccins en de doelgroep die momenteel prioritair wordt ingeënt. Het gaat nu om zorgverleners uit de eerste lijn. Indien uitgenodigde zorgverleners niet ingaan op hun uitnodiging beschikt het vaccinatiecentrum over een door Vlaanderen aangeleverde reservelijst. Deze lijst bestaat ook uit zorgverleners uit de eerste lijn die tot nog toe geen uitnodiging ontvingen. Momenteel worden zorgverleners opgebeld die nog niet reageerden op hun ontvangen uitnodiging. De meerderheid bevestigt vervolgens hun aanwezigheid. De reservelijst is ruim dekkend.”

Donderdag 4 maart zullen 200 vaccins die Furnevent toegekend kreeg, toegediend worden bij zorgverleners uit de eerste lijn. Intussen kreeg Furnevent de bevestiging van de komst van ca. 500 vaccins. Ook deze uitnodigingen zijn intussen verstuurd. Deze zorgverleners kunnen op 11 en 12 maart hun prik krijgen. Verder heeft het vaccinatiecentrum noch de lokale besturen inkijk in de verdere timing van levering van vaccins.

Nog vragen over vaccinatie?

De Vlaamse overheid heeft een website waar alle vaccinatie-info verzameld is: www.laatjevaccineren.be . Of je kunt bellen naar het gratis infonummer van de Vlaamse overheid via het nummer 1700 – elke werkdag van 9 tot 19 u. Kies corona (2) in het keuzemenu en kies vaccinatie (2). Eens een uitnodiging ontvangen, bevestig/weiger of verplaats je jouw vaccinatie-afspraak online of via een gratis 0800-nummer dat op de uitnodiging vermeld staat.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.