Geen vaccins verloren in de Groene Meersen

© BELGA
© belga
Redactie KW

De geleverde vaccins worden in Zedelgem zo snel mogelijk geprikt. Iedereen die een uitnodiging voor het coronavaccin ontvangt, hoort die afspraak te bevestigen, te wijzigen, of te weigeren. Als het vaccinatiecentrum geopend is, hebben zeker nog tot eind april de 65-plussers en andere prioritaire groepen voorrang.

Zoveel mogelijk personen inenten volgens de voorziene tijd in de geopende lijnen, daar streeft het vaccinatiecentrum De Groene Meersen naar. Ook als er in het Zedelgems centrum maar een vijftal dosissen overschieten, worden die zo vlug mogelijk beschikbaar gesteld voor wie de Vlaamse Overheid voorrang geeft, zo gaf burgemeester Annick Vermeulen in de gemeenteraad mee.

Afspraak bevestigen

“Voor de week van 5 april, bijvoorbeeld, krijgt ons centrum 1.212 vaccins geleverd”, aldus burgemeester Annick Vermeulen. “ Daarvoor worden uit de categorie van 65-plussers mensen uitgenodigd die 79 of ouder zijn. Er worden evenveel mensen uitgenodigd uit Zedelgem als Jabbeke. De tijd die vrijkomt door mensen die hun afspraak uitstellen of afzeggen, vullen we zoveel mogelijk op door op tijd andere groepen de kans te geven.”

Ook wie zich wil laten vaccineren op de dag en het uur in zijn uitnodiging, moet wel degelijk die afspraak bevestigen. Dat kan online of telefonisch, volgens de richtlijnen in de brief. Of je kan surfen naar ‘ laatjevaccineren.be/registratie ’, en daar de code intypen die op je brief staat vermeld. Personen die hun afspraak nog niet bevestigden, probeert het callcenter van de Groene Meersen zelf een week vooraf op te bellen . Zo is het vaccinatiecentrum zeker van wie komt, waardoor de organisatie een stuk gemakkelijker verloopt.

Overschotten gebruiken

“Ondank het feit dat de overschotten per dag miniem zijn, ongeveer een vijftal vaccins naar de avond toe, volgen we de reservelijst die de Vlaamse Regering actueel bepaalt”, geeft de burgemeester mee. “ De dag zelf roepen we de personen op die voorrang krijgen. Denk maar aan vrijwilligers van de dienstencentra, de inspecteurs uit de politiezone Het Houtsche, zelfs als ze buiten Groot-Zedelgem of Jabbeke wonen. Of begeleiders van de kinderopvang en onthaalouders, studenten uit de zorg, zorgverleners die zich nog niet aangemeld hebben… En uiteraard ook de vrijwilligers van ons vaccinatiecentrum zelf.”

Uitnodigingen worden telkens verstuurd volgens de hoeveelheid vaccins die vanuit de Vlaamse Overheid aan de Groene Meersen zeker geleverd zullen worden. De video ‘Wegwijs in het vaccinatiecentrum De Groene Meersen’ op www.zedelgem.be, werpt de inwoners een blik van de in- tot de uitgang . Het gemeentebestuur doet een warme oproep aan de doelgroep van 65-plussers om zich te laten vaccineren en in te gaan op de uitnodiging. “De vaccinatie beschermt tegen het ernstig ziek worden door het virus en kan je leven redden als je erdoor besmet wordt”, aldus de burgemeester.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.