Geen Laura Lynn op Sint Maartensfeesten door aangescherpte veiligheidsmaatregelen

Geen Laura Lynn, geen Freddy De Vadder en geen Ardooise dj’s op de Sint Maartensfeesten in Ardooie. © KURT DESPLENTER BELGA
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Zaterdag kort na de middag besliste het Sint Maartenscomité van Ardooie om de tentoptredens van diezelfde dag te annuleren. “Ardooie is momenteel bij de koplopers in het aantal besmettingen per 100.000 inwoners. Daarom worden aanvullende maatregelen ingevoerd voor de Sint-Maartensstoet”, staat te lezen in een mededeling.

Ardooie kleurt rood op de coronakaart. Momenteel zijn er ruim 130 besmettingen in de gemeente. Daarom zullen er geen optredens zijn in de drie tenten die opgesteld staan aan het Polenplein, de Markt en het Roelenspark. Geen Laura Lynn, geen Freddy De Vadder en geen Ardooise dj’s. Nochtans kreeg het comité aanvankelijk de toestemming van de gemeentelijke overheid om het avondprogramma te laten doorgaan, zelfs zonder corona safe ticket. Op deze beslissing wordt nu teruggekomen.

Mondmaskerplicht

“De laatste dagen zien we een plotse en sterke stijging van het aantal inwoners met een COVID-19 besmetting in onze gemeente. Ardooie is momenteel bij de koplopers in het aantal besmettingen per 100.000 inwoners. Daarom worden aanvullende maatregelen ingevoerd voor de Sint-Maartensstoet”, staat te lezen in een persmededeling.

Concreet wordt er op burgemeestersbesluit een algemene mondmaskerplicht afgekondigd, voor zowel bezoekers, artiesten en verenigingen. De kindernamiddag in het Hofland gaat wel door, maar met invoering van covid safe ticket en mondmaskerplicht vanaf 12 jaar. Voor de Sint-Maartensstoet, die start om 17u, geldt ook een mondmaskerplicht vanaf 12 jaar voor deelnemers en publiek. Het avondprogramma dat gepland stond vanaf 20u wordt geschrapt. Er zal enkel achtergrondmuziek afgespeeld worden in de tenten. Het publiek kan er zijn opwachting maken voor het afsluitend vuurwerk van 21u. (JM)