Geen Blockbuster in zorgverblijf Ter Duinen in Nieuwpoort door coronabesmettingen

Vandaag geen blockbuster aan zorgverblijf Ter Duinen. Sedert het weekend testten meerdere residenten positief op corona.© Luc Casssiman
Vandaag geen blockbuster aan zorgverblijf Ter Duinen. Sedert het weekend testten meerdere residenten positief op corona.© Luc Casssiman
Paul Bruneel

Blockbuster, dat maandag 15 maart in de namiddag zou plaatsvinden aan het zorgverblijf Ter Duinen in Nieuwpoort, in het teken van de Week van de Zorg is afgelast.

Blockbuster zou op maandag 15 maart, te volgen zijn via livestream en heel wat mensen die te maken hebben met de zorg en/of Ter Duinen aan het woord laten.

Sedert het voorbije weekend zijn meerdere residenten echter besmet met het coronavirus en men wil er een echte doorbraak vermijden. Alle residenten werden getest en ook de vrijwiligers en medewerkers, ook zij die reeds gevaccineerd zijn, hebben een test ondergaan.

Verregaande maatregelen genomen

Er zijn ook een aantal maatregelen genomen om de verdere verspreiding tegen te gaan en in de loop van deze week volgt nog een tweede testing. Alle bezoek is voorlopig ook stopgezet en kledij of boodschappen kunnen worden afgegeven aan de hoofdingang.

De directie laat weten dat het gaat om verregaande maatregelen, maar zegt dat ze noodzakelijk zijn om de soms zeer kwetsbare residenten te beschermen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.