Franky Depickere voorzitter van TRIaz, het samenwerkingsverband tussen Jan Yperman, AZ Delta en het Sint-Andriesziekenhuis

Franky Depickere heeft ervaring in de bankwereld en komt nu aan het hoofd van TRIaz te staan.© GF
Franky Depickere heeft ervaring in de bankwereld en komt nu aan het hoofd van TRIaz te staan.© GF
Wouter Vander Stricht

Het bestuursorgaan van TRIaz vzw, het ziekenhuisnetwerk van het Jan Yperman Ziekenhuis (Ieper), het Sint-Andriesziekenhuis (Tielt) en AZ Delta (Roeselare-Menen-Torhout), heeft Franky Depickere aangesteld als onafhankelijk bestuurder en als voorzitter.

Franky Depickere is vandaag gedelegeerd bestuurder van Cera CV–KBC Ancora NV en heeft een brede, internationale bestuurservaring in de bank- en verzekeringswereld en de bedrijfswereld. “Hij heeft tevens een expliciete social profit-missie onder andere als voorzitter van de ngo Trias, een internationale ontwikkelingsorganisatie die als filosofie heeft dat ondernemende mensen, overal ter wereld, de kracht bezitten om die situatie voor zichzelf en hun gezin op een duurzame wijze te verbeteren. Het bestuursorgaan van TRIaz is dankbaar voor zijn uitgesproken engagement. Als man van de regio en met zijn brede bestuurservaring wil Franky Depickere met overtuiging meewerken aan het uitwerken van het potentieel van het ziekenhuisnetwerk TRIaz. Het kader is gecreëerd en de Vlaamse overheid reikte de erkenning van het ziekenhuisnetwerk aan”, klinkt het in de persnota.

Zorgstrategisch plan

“Nu komt de tijd om, in goed overleg met de artsen en de besturen van de drie ziekenhuizen, stap voor stap, invulling te geven aan de verwachtingen. Het uitwerken van een toekomstgericht locoregionaal zorgstrategisch plan is daarbij,” volgens Franky Depickere, “om vele redenen, belangrijk voor de toekomst in een veranderende zorgcontext.” Hij wil er met enthousiasme zijn schouders onder zetten, in goede samenwerking met alle betrokken stakeholders in de governance-context van TRIaz.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.