Fit on You heeft extra troef met openluchtfitness

Zaakvoerder Leentje Taghon, coach Matt Verfaillie en Luka Vallaeys, laatstejaarsstagair van Vives.©type=
Zaakvoerder Leentje Taghon, coach Matt Verfaillie en Luka Vallaeys, laatstejaarsstagair van Vives.©type="Seq" annie callewaert ACK
Redactie KW

Indoor fitnesses mag normaal weer vanaf 9 juni, maar Leentje Taghon (51) van Fit On You in Diksmuide hoopt dat de leden de buitenruimte zullen blijven gebruiken. “De groene omgeving nodigt uit om tot het uiterste te gaan”, zegt ze.

Tien jaar geleden startte Leentje Taghon (51) als zelfstandige fitnesscoach. “Vier jaar geleden ben ik dan gestart met een eigen zaak Fit On You, naar het album van Pink Floyd Shine on you . Bij de start kon ik 25 fitnesstoestellen en groepslessen aanbieden. Al snel huurde ik een pand om de bezoekers meer comfort aan te bieden”, vertelt Leentje.

“We hebben in de IJzerlaan een ruimte van 1.000 m² ter beschikking en de ruimte werd nog aangevuld met een Milon Cirkel die bestaat uit volledig geautomatiseerde fitnesstoestellen, indoorfietsen in een virtuele omgeving met krachtmeting, een toren voor functionele training en een slingtraining samen met de 25 toestellen.”

Reboot

“Omdat heel wat mensen zitten te wachten om opnieuw te kunnen starten, heb ik besloten om naar buiten te verhuizen. Ik heb hier de mogelijkheid om volledig coronaveilig te werken. Dat is heel belangrijk voor mensen met bepaalde pijnen die hier kunnen verlicht worden, maar evengoed voor mensen die fit willen blijven”, vertelt Leentje.

“Iedere zomer worden de groepslessen zoals zumba, x-core, burn, yoga en piloxing in openlucht georganiseerd. Na de eerste lockdown rolden we de indoorfietsen buiten. Nu het fitnesscentrum door de pandemie volledig gesloten is en we met mondjesmaat in steeds grotere groepen mogen samenkomen, heb ik beslist om op de parking van Fit On You een tent te plaatsen en daar verschillende toestellen te plaatsen. Onder de naam ReBoot worden onze activiteiten nu buiten georganiseerd.”

Functionele training

De tent heeft open zijkanten zodat men eigenlijk in de buitenlucht oefent. “Van de meer dan 70 fitnesstoestellen brachten we de helft naar buiten. In hoofdzaak zijn het krachttoestellen die geen elektrische voeding nodig hebben, aangevuld met cardiotoestellen. Als paradepaardje werd de toren voor functionele training centraal opgesteld: een eyecatcher die nieuwe leden tot beweging aanzet”, zegt Leentje.

“Dat betekent evenwel dat de ruimte van 1.000 m² gereduceerd werd tot 200 m² overdekt voor fitnesstoestellen en 200 m² niet-overdekte ruimte voor de groepslessen en andere buitenactiviteiten. De toestellen zijn niet bestand tegen guur weer maar het was een noodzaak om actie te ondernemen, wilden we onze leden niet langer teleurstellen.”

Klanten beslissen

“Fitnessen in openlucht vormt een extra uitdaging en wordt heel erg gesmaakt door de leden. De groene omgeving nodigt uit om tot het uiterste te gaan. Het zou bijzonder leuk zijn om deze buitenactiviteiten tot het eind van de zomer door te kunnen laten gaan, maar we volgen daarin volledig de wens van onze leden. Zij beslissen om op 9 juni de toestellen al dan niet weer binnen te plaatsen.”

Fit on you, in het Polderpand aan de IJzerlaan in Diksmuide organiseert op maandag van 17 uur ReBoot, daarna Core Stability en om 19.30 uur Burn, op dinsdag 17.30 uur stabiliteit, daarna ReBoot, en om 19.30 uur Yin Yoga, woensdag start om 16 uur met ReBoot, om 18.30 uur Core Stability en om 19.30 uur Booty & abs/ Xcore, vrijdag om 16 uur platte buik, om 18 uur ReBoot en om 19.30 uur Zumba. Op zaterdag wordt om 10 uur gestart met Pilates, om 11 uur TRX en om 13.30 uur Reboot. Vanaf 9 juni worden ook in de voormiddag sessies georganiseerd. (ACK)

Info: https://fitonyou.be/

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten