Fedasil start vaccinatiecampagne van opvangcentra in Poelkapelle

© PC
© PC
Bron: Belga

In de opvangcentra voor asielzoekers van Fedasil is vandaag/dinsdag de vaccinatiecampagne gestart. Als eerste aan de beurt was het opvangcentrum van Poelkapelle.

De centra van Fedasil en van zijn partners worden door de gezondheidsautoriteiten beschouwd als “collectiviteiten”. In het kader van de vaccinatiestrategie zijn die nu aan de beurt. Vaccinatie is voor de asielzoekers geen verplichting, maar Fedasil is wel een sensibiliserings- en informatiecampagne gestart in verschillende talen om zoveel mogelijk inwoners te bereiken. “Het is in het belang van iedereen dat zoveel mogelijk – ook tijdelijke – inwoners van ons land zich laten vaccineren tegen COVID-19. Zodra voldoende mensen zijn gevaccineerd, is de samenleving beschermd”, pleit Fedasil.

Maar één dosis nodig

Het zijn de medische diensten van de opvangcentra die instaan voor de vaccinatie, samen met de lokale vaccinatiecentra en de bevoegde regionale autoriteiten. Er werd gekozen voor het vaccin van Johnson & Johnson omdat hiervan maar één dosis nodig is, wat een voordeel biedt voor bewoners die slechts tijdelijk in de opvangcentra verblijven.

“De planning van de vaccinatie gebeurt geleidelijk en in functie van de levering van de vaccins”, klinkt het dinsdag. Fedasil kan dan ook geen termijn plakken op wanneer de vaccinatiecampagne in de asielcentra zal afgerond zijn.

Asielzoekers die in de toekomst in het opvangnetwerk instromen, krijgen later de kans om zich te laten vaccineren. Het personeel van de opvangcentra krijgt dan weer een uitnodiging om zich naar een vaccinatiecentrum te begeven in de buurt van hun woonplaats.

Terzelfdertijd blijft Fedasil strenge preventiemaatregelen hanteren om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, klinkt het nog.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten