FAVV roept kruiden van Verstegen en gourmetschotel terug die mogelijk salmonella bevatten

© Verstegen

Het federaal voedselagentschap FAVV roept kruiden van het merk Verstegen terug die citroengras bevatten vanwege de mogelijke aanwezigheid van salmonella. De kruiden werden verkocht bij supermarktketens Jumbo en Albert Heijn. AH roept ook een gourmetschotel terug waarin citroengras van Verstegen is verwerkt.

Het gaat om verschillende kruidenmixen van Verstegen: Gemalen Citroengras, Java blend voor Nasi/Bami met gember en citroengras, Mix Saté en Mix Nasi/Bami goreng. De kruiden werden verkocht tot en met 7 april 2022.

AH gourmetschotel

Albert Heijn roept na de ontdekking ook de AH gourmetschotel terug, waarin citroengras van Verstegen is verwerkt. De gourmetschotel van 550 gram werd tot vandaag, vrijdag 8 april, verkocht in een schaaltje met plastic folie. Het gaat om producten met vervaldatum (TGT) 07/04/2022, 09/04/2022, 11/04/2022, 14/04/2022 en 16/04/2022.

De producten kunnen mogelijk voedselinfecties veroorzaken en een gevaar vormen voor de gezondheid, vooral bij jonge kinderen, ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen.

Vervangen of terugbetaald

Het FAVV en de winkelketens roepen dan ook op om de producten niet te consumeren en ze terug te brengen naar het verkooppunt, waar ze worden vervangen of terugbetaald. Wie gezondheidsproblemen heeft, wordt gevraagd een arts te contacteren.

Voor bijkomende informatie kunnen klanten terecht bij het meldpunt van het FAVV (0800 13 550, meldpunt@favv.be) of bij Albert Heijn (0800 777 05).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.