https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Eerstelijnszone Houtland en Polder heeft babbelgoeste!

Romina Vanhooren, voorzitter van de vzw Eerstelijnszone Houtland en Polder, stelt samen met vertegenwoordigers van de colleges van de betrokken lokale besturen en zorgprofessionals de actie voor.© Foto Coghe
Romina Vanhooren, voorzitter van de vzw Eerstelijnszone Houtland en Polder, stelt samen met vertegenwoordigers van de colleges van de betrokken lokale besturen en zorgprofessionals de actie voor.© Foto Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Samen met de gemeenten in de eerstelijnszone Houtland en Polder: Torhout, Kortemark, Ichtegem, Koekelare, Gistel en Oudenburg, gaan vrijwilligers deze zomer op bezoek bij mensen die nood hebben aan een babbeltje. Jong of oud, m/v/x, iedereen die interesse heeft, kan zichzelf of een dierbare hiervoor opgeven. Op 29 juni werd aan het Administratief Centrum in Eernegem het initiatief voorgesteld.

“Universitaire onderzoeken hebben aangetoond dat het gevoel van eenzaamheid door corona fors gestegen is”, vertelt de Oudenburgse schepen Romina Vanhooren (32), tevens voorzitter van de eerstelijnszone Houtland en Polder (ELZ). “Hierover kregen we ook heel wat signalen binnen in de vaccinatiecentra.”

Eenzaamheid concreet aanpakken

“Daarom voelden we binnen onze ELZ de toch wel dringende noodzaak om de eenzaamheid concreet aan te pakken door enkele gerichte acties op te starten. Een speciaal hiervoor opgerichte werkgroep bestaande uit zorgprofessionals, sociale diensten, vrijwilligersorganisaties, vertegenwoordigers van lokale besturen, vertegenwoordigers van Logo (het Lokaal Gezondsheidsoverleg) Brugge-Oostende werkte concrete acties uit.”

“Het initiatief dat we hier vandaag voorstellen is een voorstel van die werkgroep. Concreet willen we in elk van de zes gemeenten en steden van de ELZ vrijwilligers op pad sturen om een babbeltje te slaan, en vooral om elkaar nieuwe moed te geven.

Inwoners aanmelden

Inwoners van wie het vermoeden bestaat dat ze zich eenzaam voelen, kunnen op een laagdrempelige manier aangemeld worden bij de ELZ. De vrijwilligers gaan dan met een fiets of te voet langs bij de inwoners. Tijdens de babbel kan er ook verwezen worden naar de verschillende diensten van het lokaal bestuur, zoals de lokale dienstencentra of professionele hulporganisaties.”

Aanmelden kan via de website van de ELZ: https://eerstelijnszone.be/babbelgoeste-fietsenactie-2021 .

Meer Info krijg je door een mail te sturen naar info@elzhoutlandenpolder.be of op de website https://eerstelijnszone.be/babbelgoeste-in-eertselijnszone-houtland-en-polder . (RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten