Eerste vaccins in Zedelgem worden gezet op dinsdag 23 februari

Het vaccinatiecentrum is klaar voor gebruik. Vooraan zien we Daniel Vanhessche en Annick Vermeulen en achteraan David Rubben en Gino Jonckheere.© BC
Het vaccinatiecentrum is klaar voor gebruik. Vooraan zien we Daniel Vanhessche en Annick Vermeulen en achteraan David Rubben en Gino Jonckheere.© BC

Het vaccinatiecentrum in De Groene Meersen is klaar voor gebruik. Daar kunnen de inwoners van Jabbeke en Zedelgem straks terecht voor hun coronavaccin.

“De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan de inrichting en de organisatie van ons vaccinatiecentrum”, vertelt Annick Vermeulen, burgemeester van Zedelgem. “Dankzij een goede samenwerking tussen de gemeenten onderling en de grote bereidheid van medewerkers en partners, werd op een goede twee weken ons vaccinatiecentrum klaargestoomd.”

“Er werden loketten en vaccinatiehokjes gebouwd, werkruimtes ingericht voor de apotheek en de arts, de IT-infrastructuur werd op punt gezet en de signalisatie is voorzien. Ook de personeelsplanning werd opgemaakt. Het was een proces van continu bijsturen volgens de nieuwe info die we kregen van de hogere overheid.”

‘Goede oefening’

Het vaccinatiecentrum mag dan wel helemaal klaar zijn, het wordt nog niet in gebruik genomen. “Van zodra de vaccins aankomen, kunnen we meteen starten”, gaat Daniël Vanhessche, burgemeester van Jabbeke, verder.

“De eerste fase is voorzien begin maart. Dan mogen de 65-plussers, risicopatiënten en mensen met een essentieel beroep zich laten vaccineren. Vooraf krijgen ook de zorgverleners van ons vaccinatiecentrum hun vaccin. We starten daarmee op dinsdag 23 februari. Dat zal meteen een goede oefening zijn voor het vlot verloop.”

Vaccineren tijdens weekdagen

Het vaccinatiecentrum in De Groene Meersen wordt gecoördineerd door David Rubben (Zedelgem) en Gino Jonckheere (Jabbeke). “In De Groene Meersen kiezen we ervoor om overdag tijdens weekdagen te vaccineren.”

“Dat is niet alleen handiger voor de werking, maar ook comfortabeler voor de bezoekers. Zeker in de wintermaanden. Als er nood zou zijn aan uitbreiding omdat er meer vaccins geleverd worden, dan is dat vlot haalbaar. We kunnen meer vaccinatielijnen opzetten en de uren uitbreiden.”

Informatiekrantje

Naast het vaccinatiecentrum werd ook een callcenter uitgebouwd. Het contactcenter zal ervoor zorgen dat de afspraken van de vaccinaties bevestigd of verplaatst worden. Mensen kunnen er ook met de meeste van hun vragen terecht, vragen over vervoer bijvoorbeeld.

De inwoners van Jabbeke en Zedelgem krijgen binnenkort een informatiekrantje in de brievenbus met daarin alle noodzakelijke informatie. De gemeenten voeren tegelijkertijd ook een sensibiliseringscampagne om een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad bij de inwoners na te streven.

Nummer callcenter Jabbeke: 050 81 02 22 – vaccinatie@jabbeke.be

Nummer callcenter Zedelgem: 050 28 83 30 – vaccinatiecentrum@zedelgem.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.