Eerste schepen geeft burgemeester Tommelein eerste vaccinatieprik

Schepen Björn Anseeuw gaf zijn burgemeester een eerste prikje.© JRO
Schepen Björn Anseeuw gaf zijn burgemeester een eerste prikje.© JRO
Redactie KW

Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) kreeg zondagmiddag zijn eerste prik met het Pfizer-vaccin. Op zich niets speciaal ware het niet dat die prik gegeven werd door zijn eerste schepen Björn Anseeuw (N-VA). “Het was mijn beurt en de schepen was op dat moment aan de slag als vrijwilliger in het vaccinatiecentrum.”

Op Moederdag kreeg de burgemeester zijn eerste prik toegediend door zijn eerste schepen. Björn Anseeuw – van opleiding verpleegkundige – is al enkele weken aan de slag als vrijwilliger in het vaccinatiecentrum. “Ik ben hier twee keer per week voor een shift van vier uur”, zegt Anseeuw. “Ik werkte tien jaar als verpleegkundige voor ik in de politiek stapte. De vaccinatiecampagne geeft me de kans om even terug te keren naar mijn eerste liefde.”

Tommelein is blij dat hij nu aan de beurt komt. “Dat betekent dat de vaccinatiecampagne vlot loopt”, zegt Tommelein. “Momenteel zijn de 50-plussers aan de beurt. Ik liep hier al heel wat leeftijdsgenoten tegen het lijf. Ik heb braafjes mijn beurt afgewacht zoals het hoort. Verwacht wordt dat tegen het eind van de maand de helft van de actieve bevolking boven de 18 jaar gevaccineerd zal zijn.”

Bart Tommelein kreeg zijn eerste prik op Moederdag en zijn tweede valt hem op Vaderdag te beurt. “Toevallig”, zegt de burgemeester lachend. Volgende week worden opnieuw enkele duizenden vaccins verwacht. Binnen twee weken worden de eerste vaccins van Johnson & Johnson geleverd. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier